Alla inlägg under februari 2009

Av Gabriella Blom - 17 februari 2009 20:44

Tyvärr visade det sig att min bil inte går nu heller =( Alltså måste jag åka upp till mamma och pappa och låna deras bil. Vilket gjorde att jag inte hann åka och rida idag. Var i allafall till stallet imorse och tog ut hästarna. Det går bra men jag är lite orolig att någon ska kliva på min tå. Det går väl över så småningom. Ett brutet ben blir ju starkare säger dom men just nu skulle det nog göra väldigt ont. Har jobbat 14-20 och det känns i fötterna kan jag säga. Har mycket ondare idag än igår.Men det går väl till sig när jag blir van. Sprang runt en sväng i Birsta och letade någon fin tröja. Hittade några att prova, men dom passade tyvärr inte. Har skickat efter några från haléns hoppas det är något som passar. Imorgon är det jobb hela dan men på torsdag då SKA jag rida. Ledig hela dagen. Det behövs nog så fötterna får vila.Sen jobbar jag hela helgen. nHoppas det blir mer folk i Birsta. Idag var det heldött.

Av Gabriella Blom - 16 februari 2009 21:14

Idag har jag arbetat 8 timmar. Tack och lov köpte jag ett par nya skor Le Coque Sportif.Supersköna med tjocka sulor. Fick lov att köpa en storlek för stora så dom passar på höger foten.Det är vinteskor så jag kan ju stoppa i en sula nästa vinter och ha dom ändå.Det har gått bra att stå och gå hela dan, men nu är jag mör under fötterna. När jag kom hem kändes det så konstigt i strumporna. När jag tog av mig dom visade det sig att huden lossnat under foten :( Det beror väl på att det som normalt nöts bort när man går varje dag blivit kvar under dom här 4 veckorna. Lite läbbigt kändes det i allafall. Fläktremmen på min bil gick av igår så Pilla fick komma och hämta mig på jobbet och skjutsa mig till stallet. Kan jag jobba så kan jag ju sköta min lilla häst också. Mockade och tog in hästarna. Dom är ju bara 2 i stallet nu så det är ju inte alltför betungande.Imorgon har jag utsläpp och sen tänkte jag åka till Linda och rida en sväng.Har lånat Pillas bil ifall min inte skulle starta. Den nya fläktremmen sitter på plats men man vill ju inte chansa. Linda skulle iväg och träna för Sigrid Bergåkra på fm men jag kunde ta Johan om jag ville. Vet inte om det är den bästa hästen att börja rida på han rör sig ju rätt stort :) Men jag får väl skritta i värsta fall. Jag jobbar ju på em så jag ska ta det väldigt lugnt. Det var helt underbart att vara i stallet idag i allafall. Har längtat så mycket.

Av Gabriella Blom - 15 februari 2009 20:48

Idag har det varit storstädning. Röjt bort en massa gamla leksaker, tidningar mm. Skönt att få det gjort. Vi har haft middagsgäster så jag lagade fläskfilé som gratinerades med getost, grädde och creme fraiche. Jättegott.Efter det glass med maränger och chokladsås.Magen känns som en spärrballong :) Det ska verkligen bli skönt att komma igång och jobba imorgon. jag mår bäst när jag får röra på mig ordentligt. Funderar på at prova att rida på tisdag, börjar inte förrän kl 14.Tänkte ta det väldigt lugnt. Igår hade jag träning åt ridtravarföreningen på SRK. Det hade varit hoppträning så dom var försenade 20 min. Trist när dom inte kan hålla tider. Det kom i allafall 3 stycken varav en av hästarna aldrig varit i ridhuset tidigare. Han skötte sig bra var lite nervös men gjorde så gott han kunde. Dom kunde inte vara med på allt, men han blev trött bara av att vara därinne. Dom andra två var kallblod som hade betydligt mer vana av träning. Det gick väldigt bra för båda. Jag tycker det är bra när det inte är för många samtidigt. Jag vill ju gärna prata mycket med mina elever och förklara vad det är jag vill och hur det ska kännas. Helst vill jag ha möjlighet att rida hästen också. Ibland kan det  kännas annorlunda än det ser ut. Ibland kan det fungera bäst att visa ryttaren också. Ibland sitter problemet i huvudet på ryttaren och inte i hästen . Sen är det ju så himla roligt att få rida olika hästar också :D

Enn häst som gått på trav är ju oftast väldigt stel och svår att rida på volt. Men av erfarenhet tycker jag varmblod brukar vara väldigt arbetsvilliga och lättlärda. Ska bli skönt att kunna ta hand om min lilla häst själv. Andrea har varit en ängel som skött om henne när jag varit sjukskriven.

Av Gabriella Blom - 12 februari 2009 14:11

Vad livet är underbart när man kan gå :) Klädde på mig täckbyxor och dunjacka och drog iväg till Färsta. Linda skulle träna för Eva så jag tänkte jag skulle kolla läget. Nästa vecka ska ju jag börja rida :) Så det kan vara kul att se vad dom jobbar med. Johan var lite seg idag. Linda fick jobba rejält, men på slutet blev han bättre. Han är ju stor och "lite" bekväm av sig så det gäller att få fart å herrn. När jag kom till stallet stod jag och myste med Tinneke hon känner igen mig :) Vi är ju kompisar och hon är världens gosigaste. Tyvärr hinner Linda inte rida henne nu, men jag lovade Tinneke att jag ska rida henne när jag kommit igång. Har alltid tyckt om den hästen tycker hon är så  vacker och det är mycket fart i tanten. Ja hon är ju inte så gammal blir 11 i år. Linda och jag åt lite hamburgare och sen följde hon med mig till Bergeforsen för att hälsa på Ystra. Vi tog in henne och borstade av henne. Hon har fått en trollfläta :) betyder att någon sett efter henne medans jag varit hemma. Det är andra gången en av mina hästar blivit flätad och det i olika stall.Jätteroligt.Linda tyckte hon var jättefin (trots att hon är väldigt lurvig just nu). Det ska bli så kul att börja jobba med Ystra. Lovar att sätta ut film. Hon ska vaccineras snart också, måste fixa det till veckan.Alltid är det något med dessa hästar =)

Av Gabriella Blom - 11 februari 2009 15:46

Händer inget speciellt. Foten mycket bättre =)

Längtar till sommaren. Därför blir det en sommarbild på Ystra.

Tänkte åka och pussa på henne imorgon. Hoppas det blir varmare.

Det hade varit minus 27 vid stallet imorse. Jag är glad att jag inte behöver rida. Ska kolla in finalen på Top Modell ikväll. Trots att min favorit Marjorie åkte ut igår. Bara inte Samantha vinner. Hon är hemsk. Har varit och fikat hos syster Kanelkaka och Havrekakor med mörkchoklad :)

Av Gabriella Blom - 10 februari 2009 18:17

Idag har jag handlat lite mat och nya gardiner till vardagsrummet. Dessutom har jag bakat nyttiga muffins. Tror faktiskt jag har behövt den här vilan. Börjar ta tag i saker som jag inte orkat förut. Det var jätte längesedan jag bakade. Det här var muffins med havrekli,hallon och blåbär.Jättegott Har börjat rensa bland alla mina gamla tidningar också. Sparar på tidningar som jag tror jag ska ha någon nytta av. Men dom känns ju lite gamla när dom börjar bli från 1998. Jag pratade med Natalie och hon skulle iväg och hoppa med Albin (min favoritponny ;). Har satt ut ny annons och skulle filma lite. Jag åkte iväg en sväng till SRK och kollade. Albin är ju så himla cool. Han bekymrar sig inte speciellt mycket att vara i ridhuset med en massa hinder. Ibörjan var han lite vinglig mot hinder, men han är ju inte hoppad uppsutten så mycket. Efter ett tag gick det bättre. Gissa om jag blir sugen att rida. Fast jag känner av i foten nu när jag gått omkring en del. Men det är väl inte så konstigt när man varit stilla i 3 veckor.Dessutom går jag ju på hälen för att inte belasta lilltån. Jag var ju och pussade på min lilla häst igår.Hon är ju såå sööt. Både manen och svansen hade växt och hon var rund och god om magen. På eftermiddagen när Andrea kom till stallet hade dom rivit hagen. Det är ju så mycket snö att staketet blir pyttelitet. Som tur var så stod båda tjejerna kvar i hagen. Dags att skotta kanske??

Av Gabriella Blom - 9 februari 2009 09:21

Började dagen med att bogsera igång min Ford :( Den tycker inte om kyla. Det gör ju i och för sig inte jag heller. Det är ju en diesel och dom är tydligen mer känsliga. Ska åka upp till mamma och pappa idag och fixa startkablar. Tänkte åka förbi stallet och hälsa på Ystra också :) Har fått en massa bilder på fina hästar från Polen. Tänk att man blir sugen varje gång, trots att jag vet vad mycket jobb det är och vad det kostar.Det var en jättefin brun hingst (tror jag) som jag blev förälskad i(se bild). Syrran berättade igår att chefen för Systembolaget tjänar 250 000 i månaden. Helt sjukt. Jag vill också tjäna så mycket pengar :) Var på O´Learys och åt igår. Det var gott, men dom har ju inte lika mycket att välja på längre. Lyckades få på mig ett par varmare skor, men det var inte så skönt. Lilltån och ringtån är helt stela och jag är öm på såret. Men jag tror inte det är någon fara. Funderar på om det ska gå att rida. Vet inte om jag kan rida lätt. Jag får väl prova till veckan.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards