Alla inlägg under mars 2009

Av Gabriella Blom - 12 mars 2009 21:18

Hur många vet vad en byggartallrik är?? Det var min lunch idag. Yogurt keso skivad banan och kanel :) När jag gick i gymnasiet tränade jag styrketräning 4-5 dagar i veckan och efteråt brukade jag äta det. Faktiskt både gott och mättande. Inte för att det blev någon träning idag. Det enda fysiskt jobbiga var att mocka Ystras box och bära vatten o hö. inte så ansträngande. Men om allt går vägen ska jag ju rida imorgon. Det är ju min träning nuförtiden. Har ju tänkt börja promenera för att framöver våren börja springa. Men på något underligt vis räcker tiden inte till. Hade varit bra om jag kunnat gå till jobbet. Fast det är ju en mil så det skulle nog ta rätt lång tid.Nu är det dags för lite kvällsfika och sen är det jag som stupar i säng. Imorgon jobbar jag 14-20 så det blir en rätt kort dag.

Av Gabriella Blom - 11 mars 2009 20:43

imorse väckte Kajsa mig flera gånger. När jag tittade på kl  var den halv 3. Gissa om jag är trött och förkyld :(   Känns som jag har vadd i huvudet. När Linda skulle rida Hamilton idag hade han inte alls varit sig lik. Då var det alltså inte mig det var fel på igår. Nu ska han vila  och få massage så får vi se om han blir bättre. Såg precis ett program på tv om en tjej som köpte/fick "promenad"hästar som försvann och troligtvis blev slaktade. Fy vad mycket idioter det finns. Det var så lite folk i Birsta idag tur att jag inte stängde för Timrå spelade match kl 19 då brukar det vara helt dött. Men imorgon stänger jag så då är alla välkomna =) Det är jag som släpper ut hästarna imorgon. Ystra var jättepigg när jag tog in henne idag. Kanske vårkänslor:)

Idag fick jag mail från en tjej som köpt häst av mig . Då kom jag att tänka på vad trevliga människor jag lärt känna genom mitt arbete med hästarna. Jag blev väldigt glad att hon hörde av sig.  Känner att det nog blir tidigt i säng ikväll.

Av Gabriella Blom - 10 mars 2009 20:28

Tar det aldrig slut med det här snöandet. Jag har fått bilder på hästar från Polen och där är det minsann bart. Fy vad orättvist. Imorse tog jag ett svårt beslut. Jag satte ut Ystra på annons. Saker blir ju inte alltid som man tänkt :( Vi får se om Karmel blir såld eller om någon bra person vill köpa Ystra. Saker och ting kan ju ändras på vägen. Jag ringde till Linda imorse och hon skulle iväg och träna för Sigrid Bergåkra så jag hängde med. Alltid kul att titta på träning och träffa lite folk. Det gick rätt bra men Johan var lite trött eftersom Sigrid ridit honom dagen innan. Jag fick rida Hamilton idag och det tyckte jag skulle bli roligt eftersom han såg så fin ut när Linda red sist. Fast jag vet inte om det är jag som inte passar med honom eller om han bara hade en riktigt dålig dag. Han var så himla stel och stark så jag slet som ett djur. Fick honom aldrig att bära riktigt och bli lätt fram. Var helt slut. Måste rida honom igen för att känna om det blir någon skillnad. I söndags så hoppades han så det kan ju hända att han hade rejäl träningsvärk. Jag var i allafall helt färdig efteråt. imorgon är det jobbdags igen. Blir nog ingen ridning förrän fredag fm. Då hoppas jag få rida Johan.

Av Gabriella Blom - 9 mars 2009 19:28

Idag fick vi 30 kartonger med tröjor. Dagen gick supersnabbt. Jobbade så jag blev svettig. Himla kul och imorgon är jag ledig och får rida. Känns som en bra början på veckan. Ikväll ska jag bara slappa, Var till stallet imorse och tog ut hästarna. Ystra var så himla smutsig måste ha sovit tungt inatt :) Gick ut i hagen och borstade bort det värsta. Pratade med en tjej i stallet bredvid. Hon hade uppfattningen att frieserhästar var spattiga nervösa och bakskygga ???? Vad får folk allt ifrån. Dom frieser jag träffat har alla varit lugna snälla och supercoola. I och för sig beror det väl på hur hästar blir behandlade. Men frieser är tänkande hästar och tycker dom inte om någon så visar dom det också. Det är väl som med alla djur och människor också, man är olika. Lade ut länkar till youtube på dom polska hästarna jag annonserat. Det är ett hoppsto som jag tyckte såg riktigt fin ut. Dom hade sadlat alldeles för långt fram, men hon rörde sig riktigt bra och hoppar 1.20 Så är det någon som söker häst så tror jag hon kan vara riktigt trevlig =) Fick tidningen Hälsa idag. Tog en prenumeration eftersom det var ett bra erbjudande. Tror jag ska lägga mig på sängen och läsa lite.

Av Gabriella Blom - 7 mars 2009 20:33

Ikväll när jag kom till stallet stod min lilla tjej utan grimma. Det var bara att ge sig ner i hagen och leta. Det var rätt mörkt och väldigt mycket snö. Hon har en stor hage och brukar inte gå längst ner så mycket. Det var alltså bara att pulsa i djupsnön till följd att jag fick fulla skorna med snö. Hittade i allafall grimman på utsidan staketet vid några träd :) Jag har ju jobbat hela dan efter en rejäl sovmorgon så det var ganska uppfriskande att försöka ta sig fram i djupsnö. Jag hade i allafall täckbyxor på mig. Häromdagen när jag var hos mamma så fungerade inte deras parabol så jag skulle klättra upp på en stege och kolla. Då var det ännu djupare snö fram till huset och jag hade jeans (utan långkalsonger). Det var väldigt kallt och blött. Tog mig upp på taket och borstade bort snön men det fungerade inte ändå. Jag försöker alltid se fysiskt arbete som träning. Då går det liksom lättare. Imorgon ska jag upp 7 och gå ner till tvättstugan och sen till stallet och ta ut hästarna. Sen är det jobb som gäller. Ingen ridning i helgen :(

Men på tisdag är jag ledig. Längtar längtar !!!!!

Av Gabriella Blom - 6 mars 2009 09:57

Klev upp tidigt imorse och åkte till stallet. Molnigt och trist men det regnar åtminstone inte.Igår ringde jag Per Ola för det är ju dags att verka Ystra. Han kom direkt =) Det var inte så mycket att ta och hon har väldigt bra hovar. Hade ju tänkt släppa henne i paddocken, men när jag pulsade in där insåg jag att det var alldeles för mycket snö. Höll nästan inte på att ta mig därifrån. Provade att longera henne lite på gårdsplanen i grimman. Det gick mycket bra. Ofta brukar ju hästarna vilja komma inåt men hon höll sig på en volt. Måste be dom skotta paddocken så jag kan komma igång med lite träning. Pratade med Linda efter hon tränat med Johan igår. Han hade varit fin :) Tagit vänster galopp nästan varje gång. Roligt när ridningen ger resultat. Jag jobbar hela helgen så det blir ingen ridning för mig :( Igår var det rätt mycket folk i Birsta. alltid roligare då. Idag börjar jag jobba kl 13. Tänkte ta en promenad ner till biblioteket innan. Behöver ju röra på mig lite. Foten känns i helt bra nu. Fast tån ser lite konstig ut, men det gör ingenting. Nu kan jag i allafall ha mina vanliga skor.

Av Gabriella Blom - 4 mars 2009 18:58

Imorgon är det ju jobb igen så då tyckte jag det var dags att fixa till håret. Köpte en rödfärg på Citygross och det blev helt ok. Det har varit skönt att vara ledig 2 dagar. Helst eftersom det är sportlov och jag inte behöver skjutsa till skolan på morgonen :) Fast imorse klev jag upp och åkte och tog ut hästarna. Borstade av Ystra lite och fixade till mattorna i hennes box. Hon har en förmåga att flytta på dom. Imorgon ska jag ta henne till paddocken och löslongera henne. Det blir något nytt så vi får väl se hur det går. Var och red Johan idag. Vi fortsatte jobba med övergångar och det börjar sitta rätt bra. Vänster galoppen var mycket bättre också :) Tog det rätt lugnt eftersom Linda ska träna med honom imorgon. Fast jag var svettig efter passet. Kunde faktiskt sitta korta bitar i traven. Hade kortat stiglädren ett hål så jag kunde hålla om bättre med skänkeln. Han tog riktigt bra stöd och gick i bra form. På väg till ridhuset hade dom lagt fram några olikfärgade mattor och en Ikeapåse med grejjor. Det tyckte han var jättefarligt ville inte alls gå förbi. Men jag har ju en del vana och bra tålamod så efter en liten stund gick det bra. När jag kom tillbaka var Linda påväg till ridhuset med hingsten. Jag åkte dit och kollade. Han var lite på tårna ibörjan medans hon longerade det var 2 hästar till i ridhuset varav ett sto. Han ser väldigt fin ut och efter ett tag blev han trött och lugnade ner sig. Jennifer satt på honom medan Linda ledde runt honom och han var hur snäll som helst. Han är ju körd och det är ju en stor fördel när hästarna ska ridas in.Miramis blir ju 3 i år och är runt 160 i mkh. Jag ska ta med kameran och fota honom någon dag. Det är en riktig snygging.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards