Alla inlägg under mars 2009

Av Gabriella Blom - 21 mars 2009 19:18

Sitter och mumsar på en stor påse chips. Belöning efter en hård dag på jobbet:) Idag verkade folk ha vaknat till ordentligt. Det var en hel del folk i Birsta. Det är nog många som passar på när dom ska på motormässan eller travet. Efter jobbet åkte jag till stallet. Det var fortfarande ljust så jag tänkte ta en promenad med Ystra. Insåg ganska snabbt att det inte var någon bra ide. Hon har ju inga skor så det var som Bambi på hal is. Jag hade skor men inga broddar så jag stod inte så stadigt jag heller. Lät henne gå runt mig i båda varv på plan utanför stallet istället. Hon är ju så himla smart och lättlärd. Man behöver bara visa 1 gång så förstår hon sen. Fast hon är absolut ingen slöfock, det kommer nog att bli fart i henne. Av Lindas hästar påminner hon mest om Tinnike. Johan och Naomi är ju lite lugnare så man får jaga på dom lite. Det tror jag inte kommer att behövas med Ystra. Imorgon är det jag som släpper ut hästarna. Blir ingen sovmorgon för mig :(

Av Gabriella Blom - 19 mars 2009 16:15

Idag tog jag Tinnike och Linda tog Hamilton och så gav vi oss ut en sväng i det fina vädret. Vi red inte så länge för Tinnike blir rätt svettig och jag vill  ta det lite lugnt med henne nu i början. Men hon är ju alltid pigg och framåt så fick hon skulle hon nog springa i timmar :) Var iväg på  Kings en sväng. Dom har fått in en del nya fina Pikeur grejjor. Jag behöver inget särskilt så jag höll mig från att handla idag. Det blir i allafall billigt att ha unghäst. Ystra fick ju en ny fin grimma i julklapp. Använder ju inte så mycket annat till henne. Imorgon tänkte jag gå ut en promenad med Ystra. Hoppas det fina vädret håller i sig. Pratade med Linda om att hoppa lite med Tinnike ev på måndag. Hon tycker ju att det är jättekul och jag har inte hoppat på evigheter. Det har varit skönt att vara ledig några dagar. Har inte varit så jättepigg. Imorgon börjar jag 13 och jobbar till 20.  Så det är bara att ladda batterierna.

Av Gabriella Blom - 18 mars 2009 17:20

Måste bara lägga in en till film. Försöker få honom att flytta undan för skänkeln med lite varierane resultat. Dom andra kan man se på www.youtube.com/gabriellablom

Av Gabriella Blom - 18 mars 2009 17:04
param>

Idag lyste solen så jag bara måste ta en promenad innan jag for till stallet. Gick runt en sväng här i Haga och njöt av det vackra vädret. Åkte iväg till Färsta och kollade en stund när Linda tränade med Naomi. Dom passar så bra ihop. Naomi har inte gått så mycket på slutet men jobbade på bra ändå. Stack till stallet och hämtade johan. Hade med kameran så Linda kunde filma. Han kommer igång snabbar för varje gång jag rider. Börjar bli riktigt uppmärksam och det märks att han tycker det är roligt. Det är ju en fantastiskt vacker häst :) Jag kommer nog att sitta och titta på filmerna hela kvällen. Det är bra att filma för då kan man kolla sin egen sits oxå. Det är ju helt otroligt men nu kan jag helt plötsligt sitta hur bra som helst i traven. Han tog rätt galopp hela tiden utom när jag var slarvig och lutade mig fram i fattningen. Idag var han rätt stel i vänster varv och ville skjuta ut bogen hela tiden. men annars kändes han fin. Imorgon ska Linda träna med honom så det blir roligt att höra vad hon tycker. Jag tänkte åka dit och titta. Hoppas på soligt väder för jag ska ut och tida Tinneke. Ska bli så roligt. Jag ÄLSKAR verkligen att rida. I allafall dessa underbara hästar.

Av Gabriella Blom - 17 mars 2009 19:43

Efter att jag skjutsat Johannes till skolan åkte jag upp till "ryggis" spåret. Det gick jättebra att gå där. Tog ca 20 min och jag hade kunnat gå ett varv till, men skulle börja jobba kl 10 så jag åkte hem och duschade istället. Det var så skönt att komma ut och gå. Ska försöka hinna med det dom dagar jag inte rider. Har jobbat hela dagen fick nya tröjor och flyttade om lite grejjor så dagen har gått rätt fort. Åkte till stallet och mockade och släppte in hästarna. Det är ljust så länge nu på kvällerna. Det tycker jag om :)

Nu är jag ledig 2 dagar eftersom jag jobbar i helgen. Imorgon ska jag rida Johan och Linda ska kanske ta kort eller filma. Sist var han ju så duktig så vi hoppas på en repris imorgon. Nu ska jag lägga mig på sängen och läsa lite. Har börjat med Dalai Lamas  "Lycka". Den har stått i bokhyllan länge men nu kände jag för att läsa den. Mycket intressant. Det står bl a att man kan träna sig att vara lycklig. Dalai Lama verkar ju vara en underbar människa. Trots att han fick lämna sitt land för 50 år sedan verkar han så lugn och harmonisk. Alltid nära till skratt. Man möter inte många sådana människor idag.

Av Gabriella Blom - 16 mars 2009 12:26

Idag har jag ridit Johan. Han var så himla fin. Han kördes igår så jag trodde att han skulle vara trött. men inte alls han var pigg och kändes jättefin. Galoppen var super och han tog rätt galopp hela tiden. Jag red lite sluta i skritt och öppna i trav. Provade att sitta ner och det gick en liten bit. Fast det var jobbigt :) På slutet provade jag lite framdelsvändning för att han skulle flytta för skänkeln. Sen red jag på en volt saktade av till skritt flyttade en rätt tvär skänkelvikning några steg för att sedan rida fram i trav. Då var han så fin att jag kunde sitta ner hur lätt som helst :D Vilken lycka. I skänkelvikningen brydde jag mig inte alls om formen utan bara att han skulle flytta för skänkeln. Jag tycker man kan börja så för att kräva mer när han orkar. Jag känner mig så nöjd med dagens ridtur. På onsdag är det dags igen. Längtar. Min söta systerdotter var med på klubbtävling i Timrå. Hon vann med sitt sto Qalamity. Första segern, men säkert inte sista. nedan kan ni kolla på film från tävlingen. Grattis Andrea :)

Av Gabriella Blom - 15 mars 2009 16:39

Hade hoppats på solsken idag eftersom jag tänkte ut och rida. Fast det är i allafall inte kallt så det gick bra ändå. Jag åkte först till stallet och tog ut hästarna. Sen styrde jag kosan till Färsta. Dom skulle köra släde med Johan och hingsten så jag och Linda tog en tur på Tinneke och Naomi. Jag älskar verkligen Tinneke hon är så himla fin och rolig att rida. Trots att hon inte alls är i form så är det full fart =D  Jag ska rida henne mer för jag behöver bygga lite mer ridmuskler också. Kan ju lika gärna rida 2 hästar när jag är på plats. Imorgon ska jag rida Johan igen ,vi får väl se om han är trött efter slädturen. Har fått i uppdrag att träna sluta med honom. Började lite förra gången och i höger varv gick det ok vänster var svårare.

Det var hopptävlingar på SFRK och vi fick en del nyfikna blickar när vi red förbi. Frieser är ju otroligt vackra hästar. På tillbakavägen var både Tinneke och Naomi lite laddade och spände upp sig och trampade som värsta hingstarna :) Fast jag känner mig alltid helt säker på Tinneke. Hon kan springa fort och takta men skulle aldrig stegra eller bralla. Har varit upp till mor och far och fikat också. man måste ju passa på när man är ledig. Nästa helg blir det ju jobb. Synd för jag hade gärna varit på Motormässan och kollat.Men men man kan inte få allt.  Jag kommer att hinna rida mycket den här veckan så det känns riktigt kul.

Av Gabriella Blom - 13 mars 2009 20:48

Dagens plan var ju att rida Johan. Men efter att ha släppt ut hästarna och mockat var jag helt slut. Johan kräver ju lite av ryttaren så jag skjuter upp ridningen tills på söndag. Tog in Ystra och piffade till henne lite, satte på henne ett schabrak och täckesgjord. Hon brydde sig inte alls om det. Mitty gnäggade som en galning när vi gick iväg så Ystra blev rätt pigg. Men hon är ju lydig och snäll så det är aldrig några problem. Vi var ute ca 45 minuter och det var jättemysigt. Sen åkte jag hem och la mig på sängen tills jag skulle på jobbet. Har klivit in något i foten men det syns inget bara känns. Tog en nål och började gräva där det gjorde ont, men lyckades nog inte få ut något. Får be min (sjuk)syster kolla på foten imorgon. Hon har lovat att klippa mig också. Ledig hela helgen, Yipiii. Nästa månad jobbar jag varje helg. Fast det är ju bra för plånboken =) Och jag hinner ju rida på veckorna när jag är ledig. Ska lägga ner mer jobb på Ystra också. Vill vänja henne vid så mycket som möjligt.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards