Alla inlägg under januari 2010

Av Gabriella Blom - 6 januari 2010 17:21

Red i paddocken vid stallet. Llegado var spänd och ville inte riktigt gå fram. Busa och studsa gick bra men jobba var för jobbigt   Fast det är klart när det står 3 ston och stirrar i hagen bredvid så är det ju lite svårt att koncentrera sig. Jag frös bara om fötterna idag. Funderar på att köpa plaststigbyglar. Anna red litegrann på slutet, lägger ut en film   . Vi red inte så länge pga kylan. Imorgon ska jag ju in med Llegado på kliniken och dra vargtanden. Min snälla syster följer med och hjälper till med lastningen. Idag när vi ridit klart var vi och köpte pizza och sen såg vi på film. Marley och jag, fy vilken sorglig film   . Fast den var bra. Ikväll ska jag börja på fortsättningen på Da Vinci koden. Ska bli spännande. Åh vad skönt att vara ledig och hemma ikväll.

Av Gabriella Blom - 6 januari 2010 09:53

Jag hade såklart glömt mössa att ha under hjälmen. Det var väldigt kallt att rida igår. Llegado var pigg. Kallt och blåsigt då är det full fart   . Jag koncentrarade mig på att få honom mjuk och avslappnad och det gick faktiskt riktigt bra bitvis. Vi var inte ute så länge. Min näsa höll på att förfrysa. Idag ska jag rida i paddocken på gården. Den är nyplogad och fin. Solen skiner så det blir härligt. Anna ska komma med och rida lite idag. Det ska bli roligt att höra vad hon tycker. Sen ska vi köpa hem pizza och hyra film. Pernilla kommer också. Det blir en riktig mysdag. Jag är ledig tors och fred men jobbar i helgen. Nu ska jag bylsa på mig en massa kläder och åka iväg. Tar med mössa idag   

Av Gabriella Blom - 4 januari 2010 22:23

  Inte kommer jag ihåg att man blev så trött av att hoppa   . Åkte ut tll stallet imorse. Hade tänkt rida, men Lena hade precis släppt ut Llegado. Hade inte mage att ta in honom igen. Lite pussar fick han i allafall. Gjorde iordning allt och åkte hem . Tog ett varmt bad och det gjorde ju inte att man blev piggare. Det var mycket folk på jobbet så dagen gick hyfsat snabbt. Imorgon ska jag åka till stallet före jobbet igen. Nu har jag skrivit på tavlan att han ska stå inne. Jag har bokat tid på kliniken på torsdag. Det är dags att dra Llegados vargtand.Måste leta rätt på mitt hackamore. Inte kul att stoppa in bett i munnen när man dragit en tand. Jag hoppas att han slutar dra i tyglarna när tanden är borta. Då har vi i allafall gjort det vi kunnat. Jag vill tacka alla för dom fina kommentarerna jag fått .

Vi kommer att träna vidare både dressyr och hoppning. Nu ska jag krypa ner u sängen . Gääsp   

Av Gabriella Blom - 3 januari 2010 20:37

Vaknade 5 imorse och trodde det var dags att kliva upp   . Åkte till stallet och packade in alla saker i bilen o Llegado i transporten. Han var lite seg att kliva på, men det tar inte så lång stund innan han bestämmer sig. Det var ju banhoppningsträning så alla i 40 och 50 cm red fram tillsammans. Jag hade tänkt rida 50/60 men då hade jag fått vänta. Så jag bytte grupp. Det var andra gången jag hoppade med Llegado och första gången vi hoppade bana. Jag har ju inte hoppat bana på flera år, men Guud vad roligt det var. Llegado var liite skeptisk mot läktaren först. Fast efter ett tag var han hur lugn och avslappnad som helst. Vi gick dubbelnolla i båda klasserna. Yippiii. I början var han lite tveksam och vinglig, men det blev bättre när vi hoppat lite. 40 cm var nog för lågt för då hoppade han knappt. På 50 blev det bättre. Jag lägger ut film . Jag är supernöjd att han skötte sig så himla bra. Det var ett jättebra sätt att träna banhoppning på. Mina vänner Carina och Kicki m familj kom och tittade.Det är jätteroligt när ens vänner kommer och hejjar på. Imorgon o tisdag jobbar jag till 20. Ska försöka hinna rida ut en sväng på morgonen. Känner mig jättetrött. Det var jobbigt att hoppa och varmt i ridhuset. Fast jag svettas hellre än fryser. Nu ska jag sätta mig på massagedynan en stund. Härligt.

Av Gabriella Blom - 2 januari 2010 19:51

Igår åkte jag iväg till stallet hyfsat tidigt. Jag och Llegado tog en tur efter vägen i snöstormen. Han blir avsevärt mycket piggare när det blåser :). Tränade på övergångar och flyttade för skänkeln. Fattningar och lite skolor + hans egna små övningar   . Vi skrämde nog ett par pensionärer som skulle åka förbi. Llegado körde lite levad och piff och puff vid sidan av bilden. Idag fick han vila. Jag har snyggat till honom inför morgondagen. Jag är av den åsikten att hoppar man inte högst så kan man i allafall vara snyggast   . Då menar jag Llegado. För rätt länge sedan skrev jag att det kanske var någonting på gång. Jag kommer snart att få hem ett sto som tillhör Kicki i Polen. Hon heter Rafa och är född -03, brun, 162 cm mkh. Jag ska ha henne på foder och utbilda henne, sedan ska hon säljas. Andrea ska hjälpa mig med ridningen, fast hon sticker ju snart till USA. Då behöver jag någon annan duktig ryttare som kan hjälpa mig. Jag rider ju gärna hela dagarna, men tyvärr måste man ju jobba också. Rafa ska vara jättesnäll. Hon har haft fler föl och är inte utbildad. Det ska bli jätteroligt. Alltid kul att sätta igång en ny häst.

Vi åkte ner till Bergsjö på em igår. Tala om snöstorm. Såg ingenting. Fast fram kom vi och blev bjuden på jättegod saffranskaka   . Jag hade med sadeln så vi provade den på Arleqin men det var inget väder för att rida. Jag ska åka ner framöver så får vi åka till ridhuset och prova ordentligt. Nu ska jag ladda inför morgondagens hoppning. Ska försöka filma.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards