Alla inlägg under januari 2010

Av Gabriella Blom - 15 januari 2010 21:31

Har haft fullt upp (som vanligt). Började dagen med en bil som inte ville starta. När jag lyckades få igång den var jag lite sen.Åkte iväg till stallet kollade Llegados ben, som såg bra ut   .Mockade och fixade maten. Sen åkte jag och handlade. Skulle ta med fika när vi skulle kolla hoppträningen. Hem och fixade fika och bytte om. Hämtade Anna och sedan for vi iväg till THF. Jättetråkigt att vi inte kunde vara med. Björne är verkligen bra som tränare. Vi får ladda till nästa gång då det är på Färsta. Åkte tillbaks till stallet ikväll. Hade hoppats på varmare temperatur, men det var svinkallt. Llegado var inte alls så pigg som jag hade förväntat, trots att jag inte ridit på flera dagar. Vi travade på några varv runt travbanan så han fick röra på sig i alla fall. Tänker rida med hackamore i helgen och prova vanligt bett på måndag.Det var ganska tuff träning idag.  Skulle behöva galoppträna ordentligt före hoppträningen , måste bara hitta någon bra väg.

imorgon ska jag ha sovmorgon   . Vi ska åka till mamma och pappa också. Hoppas det blir bra väder så jag kan ta en promenad. Jag ska rida också såklart  och försöka läsa lite.

Av Gabriella Blom - 14 januari 2010 10:38

Idag var Llegados ben inte alls svullet :D Underbart. Det var svinkallt ute   . Inte läge att ta någon lång skritt tur. Jag promenerade runt travbanan några varv sedan longerade jag honom i trav och galopp. Han såg jättefin ut, så imorgon blir det en ordentlig ridtur   .Han börjar bli så fin i kroppen nu. Syns tydligt på ryggen att han musklat på sig.

Igår var jag supertrött när jag kom hem från jobbet. Kände att det var migrän på gång så jag gick och la mig direkt. Är trött idag också, men det är ju bara att kämpa på   . Jag ska snart iväg på jobbet. Imorgon är jag ledig. Då blir det stallet och sedan iväg till THF och kolla på hoppträningen. Det ska bli jättekul. Längesedan jag tittade på hoppträning.

Igår var jag lite snurrig (tyvärr alltför vanligt ;). Kicki kommer såklart upp med  Arlequin, inte ner   

Av Gabriella Blom - 13 januari 2010 07:23

Llegados ben var fortfarande tjockt igår morse. Bad Lena lägga jodopaxomslag.  När jag och Anna kom dit var benet inte lika svullet och han har ingen feber. Fortsätter med omslagen och hoppas på att det ska bli bra. Har tänkt gå en promenad idag och skritta ut en sväng imorgon om benet är bättre. Fast jag tror det blir svårt att skritta när han inte gått på flera dar   . Det blir alltså ingen träning på fredag. Fast Björne kommer ju tillbaka i slutet av månaden. Har tänkt åka och titta på träningen i allafall. Idag blir det jobb till kl 8.

På söndag kommer Kicki ner med Arlequin så jag kan rida igenom honom ordentligt   . Det ska bli jätteroligt. Det var ju ett tag sedan sist. Tänker rida i min dressyrsadel om den passar.

Av Gabriella Blom - 11 januari 2010 20:56

Jag har varit och sett Avatar. Vilken underbar film   . Ville inte att den skulle sluta. Kom förresten på vilken film jag såg sist. G-Force , topphemliga marsvins agenter   . Före filmen var vi och åt,  fläskfile med pepparsås och klyftpotatis. Jättegott.

Var till Llegado imorse. Han var ännu mer svullen i h bak :( Tog en promenad och då gick svullnaden ner. Longerade honom och han var inte halt. Rädd att han fått lymfangit. Ser det inte bättre ut imorgon så får jag ringa veterinär. Typiskt när vi skulle hoppa på fredag. Jag har i allafall fått tag på en som kan ta min plats om vi inte kan åka. Hoppas på det bästa.

Imorgon ska jag plocka bort alla julsaker. Känns trist. Fast när det väl är gjort brukar det kännas som att det går åt rätt håll. Mot varmare tider. Fick sms från kicki i polen. Hon har bott där i 19 år och det har aldrig varit så mycket snö. Dom har en halvmeter. Undrar vad som hände med växthuseffekten. Naturen rår vi inte på .

Av Gabriella Blom - 10 januari 2010 19:02

Idag var Llegado jättelugn. Det kan vara jättestor skillnad från dag till dag. Tyvärr var han tjock höger bak, fast förut har det varit vänster så det är väl bra att det ändrar sig. Han har ett nytt sår. Ingen aning hur han bär sig åt. Det blev i allafall bättre när jag ridit. Tog det lugnt mest skritt och lite trav. Red efter vägen först där det är belysning. Tyvärr har dom plogat så bra att asfalten kommer fram på vissa ställen. Red en stund i paddocken hemma. Först var han lite motsträvig, men sedan började han söka sig ner i rätt form. Det går rätt bra med hackamoret, han rycker inte i tyglarna. Det är ju positivt   . Har ju jobbat idag. Inte speciellt mycket folk i Birsta. Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och sedan fortsätta på min bok.

 Imorgon ska jag på biosupé, fick i julklapp av Andrea   vi ska se Avatar. Känns som hundra år sedan jag var på bio. Kommer inte ens ihåg vad jag såg för film. Fast det är väl inte så konstigt. Jag kan ju vara lite glömsk ibland. Kan det ha med åldern att göra???? Näää måste bero på något annat   

Av Gabriella Blom - 9 januari 2010 19:40

Igår började jag lyssna på Män som hatar kvinnor som ljudbok. Den ska ju vara jättebra, men kändes väldigt seg ibörjan. Började även läsa Dan Browns nya, fortsättningen på Da Vinci koden. Den verkar superbra. Ska lägga mig och läsa när jag skrivit klart här   .Imorse var jag och Anna till stallet. Jag red en sväng i skogen. Llegado var jättepigg. Lite svårt att få stopp med hackamoret, men det gick. Jag skulle ju jobba så det blev en kortare tur.

 För dom som inte vet så kan jag berätta lite om Björne Karlsson som jag ska träna för på fredag. Han är A-tränare i hoppning, A-banbyggare, landslagstränare för juniorer och har själv haft stora framgångar både nationellt och internationellt med bl a SM guld 1982. Han är med andra ord riktigt duktig   


Av Gabriella Blom - 8 januari 2010 17:41

Hade fått mail att jag har plats på hoppträningen för Björne Karlsson    Gud vad spännande och lite läbbigt. Hoppas dom satt mig i rätt grupp. Var med på en hoppträning för Benny Lindström på Färsta. Red ett sto som var väldigt lite hoppad. Dom hade satt mig i den bästa gruppen (som jag brukade vara med i). Lite pinsamt när dom andra fick vänta för att jag och min häst skulle försöka ta oss över ett pyttehinder. Fast det var inte mitt fel, hade faktiskt sagt till att jag hade en annan häst och ville rida unghästgrupp. Har mailat Gittan och kollat så jag är i rätt grupp den här gången. Det är om en vecka på Timrå. Hoppas jag kan rida Llegado med bett annars får vi försöka med hackamore. Jag har tränat för björne en gång förut. Det var instruktörsträning på SRK. Red Per Olas häst Anton. Jag hade bara ridit honom några gånger innan. Hoppa kunde han, men har var väldigt dåligt riden på marken. Idag fick Llegado stå. Tyckte han behövde det efter gårdagen och det var ju väldigt kallt. Imorgon ska vi ut innan jobbet. Var och hämtade hackamoret och en del täcken och annat till Rafa. Fikade julkakor hos mamma   .

Har faktiskt tagit mig i kragen och färgat håret också. Färgen har stått i badrummet flera veckor. Jobbar ju nu lör sön så då måste man ju se hyfsat respektabel ut   .

Av Gabriella Blom - 7 januari 2010 20:36

Allt flöt på perfekt imorse, trots kylan. Llegado klev på transporten efter bara en liten stunds funderande. Framme på kliniken var han hur lugn som helst   . Vilken kille. Han fick lugnande, ganska rejäl dos. Veterinären sa att vargtanden var liten och satt lite löst. Hon trodde att han haft besvär av den. När hon fått bort den kände hon ordentligt på höger sida också. Där satt en ännu mindre pyttevargtand. Nu är den oxå borta. Det ska bli så spännande att se hur Llegado kommer att vara  när jag rider. Ibörjan kommer jag såklart att ha hackamore. Han är ju känslig så dom här vargtänderna kan mycket väl vara anledningen till att han inte tagit stöd och blivit kort i halsen. När jag rider en ny häst försöker jag kolla upp alla delar så att det inte finns fysiska orsaker till att hästen inte riktigt gör som jag vill.

Medans Llegado piggnade till på kliniken så var vi på voltrestaurangen och åt lunch. Ärtsoppa och pannkaka    Jättegott. Dom hade ett supergott bröd oxå. När vi kom tillbaks hade Llegado piggnat till, men det gick lite trögt att kliva på transporten. När han var hemma igen och allt fixat åkte vi in på stan.

 Lånade lite tidningar på biblo och sen tog vi en kaffedrink på Coffeehouse. Inget vidare gott   . Det är nya ägare där och det smakade inte som förut. Trist. Hade lovat att hjälpa mina svärföräldrar installera ny tv. Ikväll var det dags. Gick rätt bra lite dålig info ,men jag fick till det med kanalerna på rätt ställe till slut. Dom bjöd på middag oxå. Skulle egentligen iväg på en annan grej, men hann inte. Min lilla bil startade inte imorse , så vi fick ju lov att få igång den oxå. Ska åka upp till mamma o pappa imorgon en sväng. Ska till stallet också såklart. Det skulle bli ännu kallare då jag rider nog inte   . Resten av dagen ska jag försöka ta det lite lugnt. Har alltid så himla mycket när jag är ledig. Fast det blir ju aldrig tråkigt   

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards