Alla inlägg under november 2009

Av Gabriella Blom - 21 november 2009 20:33

Ja nu står han där den vackra spanjoren :D Tack snälla Kicki för att du kom och hjälpte mig idag. Du är en pärla. Llegado var snäll och klev på transporten efter bara en liten stunds funderande. Sen stod han som ett ljus hela vägen till Alnön. Det är 3 ston och en vallack på gården. Dom stod verkligen på parad och väntade när vi tog ut Llegado. Det blev lite nosande och nafsande men Llegado var väldigt lugn. Lenas skimmelfärgade D-ponny sto blev käär när hon såg en så vacker kille med samma färg.Hon jagade bort dom andra och ville stå nära snyggingen. Det är ju ett rejält staket emellan och det är nog tur.  Var hem en sväng och åkte sedan tillbaks till stallet. Hö måste packas och så måste man ju kolla så allt är bra med nykomlingen. Han hade sprungit lite i hagen när dom red i paddocken som ligger alldeles bredvid. Några småsår på benen som jag gjorde rent annars var allt finfint. Har lovat att hoppa in och jobba imorgon så det blir ingen sovmorgon för mig. Tänkte kliva upp tidigt och ta en ridtur i skogen och fixa stallet. Kl 17 ska jag träna med Carros unghäst Ville för Gunilla. Vi ska rida tillsammans. Det kommer att bli jätteroligt. Det är faktiskt 2 månader sedan Karat åkte , tänk vad tiden går fort.

Av Gabriella Blom - 21 november 2009 10:23

Visst känns det bättre när solen tittar fram? Jag är ledig hela helgen. Blev tillfrågad om jag kunde hoppa in och jobba. Men jag har ju så himla mycket att göra. Åker och hämtar Wille snart. Var ut till stallet igår kväll och gjorde iordning. Pratade med Lena som har stallet och Wille kommer att få en stor och fin hage alldeles för sig själv :) Han kan inte stå med ston, men deras hästar går i hagen bredvid så sällskap har han.Har funderat lite på det här med bloggar och så. Ibland får man en del underliga kommentarer. Jag föredrar om människor som funderar på någonting ringer och pratar med mig personligen. Det är ju svårt att klämma in alla detaljer på ett sådant här forum. Då skulle man väl få skriva i timtal. Jag förstår dom som lösenordsskyddar sina sidor.

Jag tycker att det är roligt att kunna gå in och läsa om mina vänner och även dom som köpt häst av mig. Ofta funderar man ju på hur det går. Det är jätteroligt att kunna följa deras väg tillsammans och kunna se bilder på hästarna. Jag säljer ju inga hästar längre utan hjälper ju bara Kicki i Polen att annonsera.Det kan ju hända att jag tar in någon av hennes hästar och säljer, som det blev med Karat. Vi är inte släkt på något vis, bara vänner :) Vårt samarbete fungerade väldigt bra när jag köpte hästar av henne.

Anledningen att jag slutade sälja hästar är att jag fäster mig så mycket vid varje häst. Det är dessutom svårt att hitta bra köpare. Hästar är ju individer, fast en del människor inte verkar tro det. Ibland har det kommit hästköpare som bara stått och tittat på hästen klämt och känt på benen och kritiserat det mesta. Har även haft "fina" tränare som stått och beklagat sig över att deras elev ens vill befatta sig med en polsk häst. Fast det var faktiskt lite roligt. Jag började med att visa upp hästen och hon skötte sig fantastiskt bra, sedan  red tjejen som var intresserad av ett köp. Dom hoppade och det fungerade super. Då var det "fina tränarens" tur. Hon hoppade upp.... och ingenting hände. Mitt sto vände på huvudet och tittade på ryttaren, sen vägrade hon att röra sig ur fläcken. Damen blev rödare och rödare i ansiktet, försökte verkligen allt för att få hästen att gå framåt. men icke. Skrattande Hon klev av och jag hoppade upp igen. Behöver jag säga att mitt sto flöt fram efteråt , hade väl aldrig gått så fint.

Ja det var ju en väldigt personlig och smart häst det här. Hon kände på en gång när någon inte tyckte om henne och när någon verkligen tyckte om henne.

Behöver jag säga att det inte blev någon affär. Synd för hon som skulle ha hästen var riktigt duktig. Nej nu ska jag sätta fart. Har miljoner saker att hinna med idag.

Bilden tog jag på Universal Studios. Söt ekorre :D

  

Av Gabriella Blom - 19 november 2009 21:01

carro har ju bett mig om hjälp med sina hästar. Så imorse begav jag mig ut till Bergsåker. Först red jag Vektor, jättefin hopphäst men tyvärr har han problem med kissing spine. Hon ville att jag skulle prova rida honom eftersom hon vet att jag rider mjukt och inte skulle ställa för höga krav. Hon hade haft lite problem i tisdags och igår hade han stått. När jag skulle sitta upp ville han inte alls stå stilla och när jag kom upp så bockade han till ordentligt. Jag red i allafall iväg, beslutade mig för att bara rida ute och känna på honom och för att han skulle få lära känna mig. Jag försökte ha en mjuk kontakt i munnen men han ville inte riktigt  mjukna utan försökte hela tiden dra tygeln ur handen. Jag red lite övergångar skritt trav. Han har en väldigt fin trav, men jag ville inte galoppera eftersom det var så lerigt. När jag kom ner till utebanan  vid SRK  (efter 40 min) så red jag in där på en stor volt i skritt. Krävde ingenting utan red bara runt. När jag började trava så flög han iväg och började bocka igen. Red tillbaks till stallet och när jag tog av sadeln var han jätteöm i ryggen. Jag har stor förståelse att han inte riktigt gillar att ha någon på ryggen. Jag sa till Carro att jag inte kan hjälpa henne.  Vad jag hört så fungerar hästar med det här problemet att ridas ut och hoppa, men har svårt för att gå i form. Meningen var att jag skulle rida dressyr på honom, men det var ett prov för att se om det skulle fungera. Det är verkligen en superfin häst och han är jätteduktig på att hoppa. När jag ställt in honom i stallet tog jag den "lilla" killen. Ville är 4 år och nog ca 173 cm mkh. Väääldigt trevlig häst. han blev jag lite kär i :D  Han är till salu, men Carro vill ha honom dressyrriden tills han blir såld. Det är mycket jobb, men han  är ju bara bäbis . Han påminner om Burbon 4-åringen som jag hade. Stor och snäll med långa ben :)

Jag red lite i ridhuset. Massor av övergångar för att få honom lite lättare fram och att inte springa så fort. Han var mjuk och fin och lyssnade bra. Förutom när vi hade galopperat. Då ville han galoppera hela tiden.

Det var verkligen två helt olika hästar jag fick rida idag.

Efter att jag ställt ut hästarna i hagen var det bara att skynda hem och slänga sig i duschen. Skulle iväg och jobba.

Imorgon slutar jag i allafall 17 och sen är jag ledig i helgen. På lördag hämtar vi Wille. Åh vad roligt det ska bli :D

Av Gabriella Blom - 18 november 2009 08:22

Igår fm var jag ner på biblo en sväng och sedan jobbade jag hela dagen. På kvällen blev jag jättehängig. Kändes som jag hade feber. Nu har jag en hemsk huvudvärk och skulle bara vilja sova :( Meningen var att jag skulle rida ut johan en tur men jag vet inte om jag orkar. Jag ska jobba från 13-20 så jag måste kanske ta det lite lugnt tills dess och försöka kurera mig. Har tagit en Treo så det borde bli bättre snart. Det är så många som är sjuka nu. Vädret gör ju inte heller att man blir speciellt pigg. Imorgon ska jag i allafall iväg och träna en ny häst. Det är Carro som har Kings som bett mig rida hennes unghäst. Det ska bli riktigt spännande. Jag har bara sett honom på bild, men han ska vara väldigt fin. På lördag kommer ju Llegado så då blir det fullt upp.

Jag har fått indikationer på att det blir neddragningar på mitt jobb. Risken är stor att jag kommer att få sluta.

Det känns ju inte speciellt kul. Så är det någon som behöver en hårt arbetande, serviceminded och kompetent kvinna i sina bästa år så hör av er :D Jag har kollat lite smått på lediga arbeten. Många vet man ju inte riktigt vad det innebär, men jag provar gärna på nya utmaningar. Som tur är så har jag väldigt lätt för att lära och är flexibel.

Att hålla på med hästar och ha elever är ju väldigt utvecklande. Jag lär mig nya saker hela tiden. Dessutom är det ju fantastiskt roligt.

En till tråkig nyhet . Fick sms från Linda som köpte Karat. Hon hade tillkallat veterinär igår. Dom tror att Karat fått akut fång. Lilla stackars gubben. Jag hoppas verkligen att det går bra.

Jag hoppas jag får skriva en massa goda nyheter nästa gång.


Av Gabriella Blom - 16 november 2009 20:07

Fy vad mörkt det är ute. Hade faktiskt hellre velat haft 10 grader kallt och snö. Tränade med johan för Gunilla imorse. Gick inget vidare. Han bet sig fast i vänster tygel vad jag än gjorde. Gunilla tyckte inte han gick lika bra som förut. Sänkte ryggen och försökte komma undan på alla vis. Jag fick kämpa ordentligt. På slutet var han i allafall ordentligt lösgjord, men jag hade inte fått honom att ta stöd på höger tygel. Jag tycker inte att det är likt honom. Väl tillbaka i stallet så kollade jag igenom honom ordentligt och hittade ett pyttelitet sår höger mungipa. Kan ju vara orsaken att han inte ville ta stöd. Han har stått i 2 dagar så han måste ha gjort det i hagen. Ska försöka hinna rida på ons före jobbet. Är såret kvar så skrittar jag bara ut en sväng. vet inte hur mycket jag kommer att hinna rida johan framöver. Llegado kommer ju på lördag. Jag har fått förfrågningar att träna några fler hästar också vilket är jätteroligt. Det har blivit lite ändrade planer , Llegado kommer att stå på Alnön istället. Där Karat stod. kommer ev att hända lite mer spännande saker framöver :D Min kompis Carina B säger att det alltid är något nytt när hon pratar med mig. Det kan nog stämma. Det händer en hel del emellanåt. Har haft fullt upp hela dagen. Hade tänkt slappa ikväll, men jag vet inte vart tiden tar vägen. Nu ska jag iallafall ta lite kvällsfika och sedan lägga mig och läsa en bok. Imorgon är det Birsta som gäller.

Av Gabriella Blom - 14 november 2009 18:10

Det har inte hänt något speciellt idag så jag tänkte skriva lite om trafiken och bilarna i USA. Tog en hel del bilder oxå. Oftast är det bra skyltat på vägarna det brukar stå ganska långt innan hur långt det är kvar till nästa avfart. Beror ju på vad det är för typ av väg. Det kan förstås vara lite klurigt när det är 6 körfält och det visar sig att du ska svänga av vänster. Oftast är folk artiga och släpper fram.Fast jag tycker det fungerade bättre när jag bodde i Kalifornien. Har man otur och missar en avfart kan det vara ganska långt till nästa. Det finns mycket fina, STORA bilar. Jag gillar Dodge, fast om jag fick önska så skulle jag nog ta en orange Hummer pick-up. Såg en sån , hur cool som helst. Hann tyvärr inte ta några kort. En del vägar är tullbelagda bla Florida Turnpike som vi åkte upp till Orlando. Där flyter det på bra. Med jämna mellanrum finns det Truck-stops där man kan åka in och äta eller tanka, sova, duscha mm Där brukar det stå en del fina lastbilar. Häst transporterna ser inte riktigt likadana ut som här hemma. Ofta är dom öppna  med galler och hästarna står lösa. Husbilarna och husvagnarna är ett kapitel för sig. Dom är JÄÄÄTTESTORA. Tog bild på en husbil där dom drar personbilen efter :)

Laddar upp lite bilder så får ni se själva. 

              

Av Gabriella Blom - 13 november 2009 20:13

Idag var johan GLAD :D Han har nog förlåtit mig att jag var borta 2 veckor. Skrittade en sväng i skogen sen blev det tältet. Han kändes riktigt fin, bara lite trött. Fast Linda har ridit honom rätt hårt den här veckan. Jag orkar inte heller så mycket. Funderar på att börja träna. När jag nu ska hinna med det ??? Sen åkte jag till Myre och tränade Lisa o Early. Herregud vilken skillnad det har blivit på den hästen. Första gången jag tränade dom var han tunn omusklad med en hals som var smal som en pinne. Nu är han jättefin i kroppen och halsen börjar bli alldeles bullig.

Lisa skiner som en sol och tycker att han är jätterolig att rida. Inget mer snubblande med nosen endera rakt upp i vädret eller nere i backen. Han jobbade jättefint och Lisa kunde sitta ner hur lätt som helst i traven. Det är sånt här som gör det så roligt att jobba med hästar :D Dom ska tävla på söndag. Håller tummarna. Själv måste jag ju jobba  :( Hade hellre varit med och coachat. Det får bli nästa gång. Visst är hästar fantastiska.

Av Gabriella Blom - 13 november 2009 13:05

Meningen var att jag skulle rida igår före jobbet. Fast när jag vaknade så var jag så trött att jag knappt orkade kliva upp. Skickade ett sms till Linda att jag nog fick ta ridningen fre istället. Sen gick jag och la mig igen. Jobbade från 12-20 i vår nya lokal. Det blev bra men fram på kvällen höll jag på att frysa ihjäl. Hade inte tagit med någon kofta heller, typiskt. Det var jättelugnt i Birsta igår och då går tiden såååå långsamt. Har precis ätit lunch så nu ska jag sätta på mig ridkläderna och ge mig iväg. Johan har varit fin i veckan sa linda så jag hoppas att han är det idag oxå :) Tänkte prova rida i nya sadeln igen. Känns den inte bra så får jag väl fortsätta rida i Toffes jättesadel. Linda trivs i den nya sadeln i allafall, men hon har längre ben än mig. Jag ska träna med Johan för Gunilla på mån och då vill man ju sitta så bra det bara går. Linda har bett mig ta Takida på utbildning när Wille har åkt hem.Hon är så nöjd med Johan. Det är jätteroligt att hon tycker jag gjort ett bra jobb.Takida  blir ju 4 nästa år och ska åka på hingstprovet i Tyskland på våren. Det är verkligen en jättetrevlig häst. Som ni hör så har jag en del projekt på gång framöver. Alltså mer att skriva om här på bloggen. Ska försöka skriva lite mer om USA resan också när jag har tid.

Det stod förresten en artikel om Linda o kristoffer o hästarna i Dagbladet. Här är en av bilderna.


  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards