Alla inlägg under januari 2009

Av Gabriella Blom - 24 januari 2009 11:49

Ligger på soffan. Idag blir det inget hoppande. Foten var inte alls bra igår kväll.Hittade världens snyggaste häst på nätet igår (se bild). Måste nog åka till Spanien och rida. Har länge varit sugen på att åka ner till Stockholm och rida Lusitanohingst på lyxridskolan där.Skulle vara så kul. Alltid roligt att rida nya hästar. Det skulle vara riktigt kul att rida en som var välutbildad. Kommer ju att ta några år innan Ystra går piaff och passage ;) Kommer ju att ta några veckor innan jag över huvudtaget kan ha ett par skor :(

Av Gabriella Blom - 23 januari 2009 22:20

Fick meddelande från min vän Kicki i Polen. Dom har haft en tuff sommar med dödsfall i familjen och en massa andra tråkiga händelser. Igår kväll fastnade deras avelshingst Forman med bakbenet mellan gallren i spiltan. Han hade lyckats vrida sig på något underligt vis. Dom måste avliva honom. 

Jag tycker så otroligt synd om dom. Det verkar aldrig ta slut på eländet. Jag önskar att jag kunde hjälpa dom på något sätt. Godkända hingstar är inte billiga i Polen heller. Jag hoppas verkligen att några bra personer hör av sig och vill köpa lite unghästar av dom. Dom jobbar så hårt för att få allt att gå ihop. Skickar en tanke och önskan till dom ikväll att allt ska ordna sig.

Av Gabriella Blom - 23 januari 2009 18:22

Fick ett ryck och åkte ner till casinot idag. Vi hade presentkort som snart går ut. Köpte medlemskap för då får man äta lunch för halva priset och behöver inte betala intäde under hela året. Blev tyvärr ingen vinst men bättre lycka nästa gång.Sen for vi ut till Birsta för jag skulle lämna läkarintyg på jobbet. Tänkte att det inte var så långt att hoppa från övre ingången, men det har väl adrig känts så långt. När vi kom hem tog jag av bandaget och det ser inte bra ut.Syrran kom och lade om nytt och pga att foten är så svullen så har såret särat på sig lite.Har nog varit uppe och hoppat för mycket.Imorgon är det jag som ligger i sängen med foten i högläge. Andrea har varit snäll och köpt mat och mineraler åt min lilla gumma.Ska försöka köra bil också i helgen, vet inte om jag kommer att kunna gasa.  Pilla var så snäll och fixade mat. Känner mig som en latis att ligga på sängen. Det är ju så mycket som ska göras. Suck !

Av Gabriella Blom - 22 januari 2009 13:49

Var in på vårdcentralen och dom kollade såret. Det såg bra ut , ingen infektion. Fick med bandage om jag behöver byte. Tog kort på foten m mobilen, har tyvärr ingen bluetooth på datorn så jag kan inte lägga in bilden. Foten är jättesvullen ända upp till vristen, fotknölarna syns inte ens :( Fy vad trist. Pratade med Linda igår och hon vill att jag kommer och rider Johan (han på bilden =).Han har blivit mycket starkare sen jag red honom sist. Dom har börjat med förvänd galopp nu. Längtar verkligen tills jag kan rida igen. Längtar tills jag kan gå. Efter vi varit på vårdcentralen for vi till Citygross och handlade lite. Det är världens träning att gå på kryckor. Tror att jag blir svettig och trött av att äta pencellin också. Jag är ju rätt stark, men mina händer har alltid varit lite veka. Det gör ont av att skutta omkring på kryckor. Vi åt lunch på Frasses "miniskrov" det var gott.Resten av dagen tror jag att jag ska tillbringa framför tvn. Animal Planet är bra ,när dom räddar djur från knäppisar som inte kan ta hand om dom. Finns mycket konstigt folk som inte borde få ha djur.Andrea skulle nog gå ut och gå med Ystra idag. Hoppas hon sköter sig. Ystra alltså ;)

Av Gabriella Blom - 21 januari 2009 10:08

Igårkväll knackade det på dörren. Det var snälla Romanique som kom med en påse med rullrån och engelska pepparkakor. Jag blev jätteglad. Himmelskt goda kakor :) Hon skulle till Oslo idag och söka jobb. Hoppas verkligen det går bra. Idag har jag inte tänkt göra någonting alls. Pilla kommer och ska lägga om såret. Imorgon ska jag till vårdcentralen så dom får kolla att allt är ok.Tänkte lägga mig och läsa. Har en massa olästa böcker. Imorse såg jag Hem till gården.Mamma brukade se det när jag var liten. Herregud den serien måste ha hållit på hur länge som helst.Såg Top Modell igår dom är verkligen duktiga. Tyckte det var rätt att Isis åkte ut. Hon var duktig men tappade mer självförtroende för varje gång.Ska titta på det ikväll också.

Av Gabriella Blom - 20 januari 2009 16:56

Har inte haft ont i foten alls inatt. Tog i och för sig värktabletter innan jag la mig, men dom verkar väl inte hur länge som helst. Tyckte det kändes riktigt bra tills jag skulle gå på toaletten. Insåg att jag inte över huvudtaget kunde stödja på foten. Typiskt. Lyckades på något sätt ta mig dit och tom tvätta håret. Var helt slut efteråt. Kröp in i köket med Kajsa bakom mig. Hon tyckte nog att jag var jättekonstig. Började ringa runt för att se om någon hade ett par kryckor. Inget napp. Då ringer Gerda och funderar hur jag mår och Bingo hon hade ett par kryckor i källaren. I med mer värktabletter och vi for iväg till Brgeforsen. Passade på att åka upp till mamma och fika också saffransdrömmar. Mums. Fick sms från min snälla chef som sa att våra julklappar äntligen anlänt. Micke fick åka dit och hämta paketet. En trendig väckarklocka från Georg Jensen. Kul har bara en billig som jag löpt på Ur och Penn. Hade fått mail från min kompis Lotta i S-holm. Hon ska iväg och träna för Peter Eriksson på fredag. Orättvist när en annan hoppar omkring på kryckor ;) Ska lägga ut lite annonser på unghästar som Kicki ska sälja. Har fått en massa bilder. En del var riktigt fina. Men jag måste säga att Ystra är väldigt fin för en 2 åring :)

 Nu är jag helt slut. Måste bädda ner mig framför tvn och vila en stund.

Av Gabriella Blom - 19 januari 2009 17:25

Den här dagen blev inte alls som jag hade trott :( Åkte till stallet vid halv nio. Skulle ju rida Mitty och hade tagit med kameran så Andrea skulle kunna ta några fina bilder att lägga ut här. Har inte ridit henne på så länge så jag såg verkligen fram emot det. Vi kom in i ridhuset och jag skulle precis hänga av mig jackan då Mitty blir rädd för något och hoppade med all kraft på min högra fot. Det gjorde så fruktansvärt ont jag bara sjönk ihop. När jag kollade var det två hål i skon.Ett alldeles bakom stålhättan och ett uppe på foten. Tog av skon eftersom jag tänkte att foten kunde svälla upp. Såg att det var ett djupt hål i foten så jag sa till Andrea att vi nog måste åka till akuten.Hon red tillbaka till stallet och hämtade bilen. När vi kom dit fick jag komma in direkt. Dom var lite osäkra om det var kirurgen eller ortopeden som skulle ta hand om mig. Fick i allafall åka på röntgen och det visade sig att det var en fraktur på lilltån. Fick åka tillbaks till akuten där jag fick dropp med pencellin eftersom såret gick ända ner till benet. En hästbrodd är ju inte speciellt ren så det kunde bli inflamerat.Första gången för mig att bli röntgad och att få dropp. Har varit förskonad från sjukhus. Sist var när Johannes föddes, snart 11 år sedan. Ortopeden hade såklart massor att göra så jag fick vänta länge. Andrea var med hela tiden så det gjorde inget. När läkaren äntligen kom så berättade hon att det inte blev något gips, yes tänkte jag, men jag får inte stödja på foten på 4 veckor. Oh No :(

Det var risk att det läkte fel och tog lång tid om jag gick omkring på jobbet. Hon sydde med 3 stygn kunde inte sy så hårt eftersom det finns risk för infektion.

 Himla tur att jag bara har en häst nu. Men jag måste ju få mycket hjälp med Ystra. Ingen tömkörning på ett tag alltså. Synd.

När jag kom hem så la jag mig i sängen m foten högt och tittade på animal planet. Rätt skönt att ligga rakt upp och ner för en gång skull. Insåg att det var väldigt länge sedan. Pilla hämtade ut medecin och kom och lagade middag. Choklad och mintglass till efterätt. Vilken lycka.

Av Gabriella Blom - 18 januari 2009 21:24

Idag har jag jobbat hela dagen. Jossan var en pärla och tog utsläpp och mockning åt mig idag. Hon är världens snällaste :) Imorgon ska jag åka till stallet på morgonen. Har lovat hjälpa Andrea med Mitty. Hon ville att jag skulle rida och det ska bli jättekul. Har inte ridit henne sedan i somras. Tänkte ta med kameran och ta lite kort också som jag kan lägga ut här. Efter det ska vi hjälpas åt med Ystra och se vad hon tycker om att gå med tömmar. Har fått mail från Marleen på Stall Golden och allt går jättebra med Karmel. Det finns bilder och en liten filmsnutt på deras hemsida. www.stallgolden.se

Hoppas det kommer någon riktigt duktig ryttare och köper honom. Jag tror att han kommer att bli superfin.Per-Ola sa detsamma när han såg honom i höstas. Längtar till imorgon , det ska bli så roligt att rida =)

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards