Alla inlägg under mars 2010

Av Gabriella Blom - 23 mars 2010 07:58

Ja idag bär det iväg till Härnösand. Annas syster utbildar sig till frisör så hon ska klippa mig. Får se om hon kan få någon ordning på mina stripor   . Vi ska fika lite och gå på stan. Det är jag Anna och Pilla som åker. Det ska bli kul. Vi åker till stallet ikväll. Igår kunde inte Anna följa med så jag red Wille. Det blåste så han var rätt taggad. Red bort till paddocken för att kolla hur det såg ut där. Helt ok. Fast Wille flög omkring och hade sig. Hittade mitt borttappade benskydd   . Någon vänlig själ hade tagit rätt på det och hängt upp det vid paddocken. Jag hann inte rida Rafa utan longerade henne istället. Hon tyckte det var lite jobbigt, men skötte sig bra. När jag tog in henne från hagen var hon alldeles svettig. Varmt i solen. Fick åka iväg och köpa ett nytt tunt regntäcke. Jag har ett men det är alldeles för stort och dessutom jättesmutsigt. Måste ta mig i kragen och tvätta alla täcken. Vi får ju inte tvätta hästsaker i tvättstugan. Det gör ju att det blir lite problem. Fast på Färsta kan man lösa abbonemang i deras tvättstuga. Jag kommer ju att vara där en del nu när Wille flyttar.

Av Gabriella Blom - 22 mars 2010 08:16

Igår stack jag till stallet tidigt och tog ut hästarna. Sedan bar det av till Bergsjö. M o J var med för dom skulle till Hassela o åka skidor. Anna var också med för hon ville träffa Arlequin :) Vi hade planerat en tur till ridhuset, men det var en massa hö i transporten och ingen mellanvägg. Så vi red ute på banan istället. Underlaget var helt ok faktiskt. Det hade tinat och var lite blött bara, men inte hårt eller knöligt. Arlequin var pigg   . Jag hade min sadel och han gick verkligen bra med den. Traven var riktigt fin och han spårade bra i båda varv. Blir ju lite sur då när jag försöker ha lite ordning på höger sidan   . Han kan ju vara lite bestämd. Galoppen var mer spänd och i höger galopp bytte han flera gånger.  Det var ju som sagt blött och så lutar det i paddocken så jag tog inte så mycket galopp, den här gången. Kicki red sedan och hon tyckte också han kändes riktigt fin i traven. Hon kunde t o m sitta ner. Nu vill hon också ha en likadan sadel   . Arlequin var rätt nöjd när vi gick hem. när killarna kom tillbaka från Hassela så tog vi en pizza på vägen hem. Riktigt god faktiskt. För mig var det bara att byta om och åka till stallet när vi kom hem. Måste ju ta in hästarna. Både Wille o Rafa fick vila. Idag ska vi bort till paddocken med båda. Jag har haft smygont i huvudet hela helgen. Känner mig täpp i bihålorna och skittrött   . Vet inte om det är någon allergi eller vad. Skulle nog behöva sovmorgon någon dag. Fast det blir väl inte förrän till helgen.

Av Gabriella Blom - 20 mars 2010 15:53

Tog ut hästarna imorse. Vilket fantastiskt väder   . Anna var med så vi tog en ridtur upp till Säter. Gissa om Rafa har blivit pigg. Lite annorlunda mot för när hon kom. Vet inte om det är vårkänslor eller att hon börjar känna sig starkare. När vi red förbi kolonilotterna blev hon rädd för något och hoppade rakt ut i djupsnön. Det är ju lite ovant, men bra tycker jag med all denna energi. Hon jobbade så bra med rygg och bakben. Tyvärr var det väldigt halt på vägen och hon har inga snösulor bak.Längtar tills all snö och is har tinat upp. Har haft lite kalas med tårta idag. Hela familjen kom och firade M som har fyllt år. Vi har varit ute och promenerat också. Så skönt med en ledig dag utan en massa måsten. Lena var snäll och lovade att ta in hästarna ikväll. Imorgon blir det både ut och insläpp. Har lånat ut Rafa till Elisas matte. Verkar som att Elisa klarat sig undan hovböld. Hon stödjer på hoven nu. Fast haltar lite fortfarande. Nu ska jag lägga mig i badet. Det börjar ett nytt program ikväll där dom ska hitta någon som kan spela Julia i en musikal. Ska kolla på det verkar lite intressant. Såg att Willy äntligen åkte ut från Let´s Dance nu. Tack och lov. Håller tummarna för Claudia. Hon är bäst och det vore roligt om det blev en tjej som vann.

Av Gabriella Blom - 19 mars 2010 20:31

Idag var jag och Wille iväg och tränade för Gunilla P. Det var fulla ridhuset med hinder och en del hästar. Jag kände att Wille laddade så fort det kom ett hinder inom synhåll   . Ibörjan av träningen var han rätt ofokuserad. Fast när vi kommit igång var han bättre än någonsin. Övergångarna var mycket bättre och galoppen på slutet var fantastisk. Fick träna på lite ryggning också och det gick ok . Bara att träna vidare. Längtar till nästa gång. Igår red jag Rafa runt travbanan. Hon var jättepigg. Skulle verkligen behöva rida henne mer ordentligt. Kunde mest skritta för det är så halt och knöligt. Kanske kommer att få möjlighet att flytta henne nära ridhus. Inget klart än, men jag håller tummarna. Jag är ledig i helgen, men har stalljour. Så är det när man har två hästar. Slipper kvällen imorgon i allafall. Jag och Anna åker och tar ut hästarna imorgon. Vi ska rida ut

med Wille o Rafa också. På söndag får jag rida Arlequin igen. Har saknat honom. nu ska vi komma igång med träningen igen   

Av Gabriella Blom - 17 mars 2010 19:52

Jag har ätit hela dagen känns det som. Var till stallet med Anna på fm. Rafa fick vila, men Anna red bort till paddocken. jag promenerade med i det strålande solskenet   . Hjälpte Anna lite med ridningen. Wille var aningen laddad.   Fast det gick riktigt bra. Jag bad Anna höjja handen en aning för att nosen skulle komma fram och det gick riktigt bra   . Fast det är svårt när han spänner sig och helst vill springa i full fart. på vägen hem skrittade han så lugnt på lång tygel. Helt otroligt vilken skillnad det har blivit. Han är så fin   . Veterinären kom och gav Wille vaccination mot botulism så imorgon får han vila. Jag ska rida Rafa en sväng. Fast underlaget är ju så dåligt att jag inte riktigt vet vart. Får väl styra runt i paddocken och kanske trava lite på banan. Rafa börjar förstå sidförande skänkel nu , i allafall för vänster. Det skulle vara så bra att stå vid ett ridhus just nu. Galoppen behöver ju också stärkas. vi får se vad som händer.

Efter Alnön åt Jag och Anna varsin korv på Statoil. Sen åkte vi till Linda. Takida har bandage på h bak. Han har mugg och troligtvis har Johan trampat honom. jag och Anna red ut en sväng, fast det var lika illa i skogen vid Färsta. Takida var riktigt laddad idag   . Vi red runt i paddocken en stund när vi kom hem. Provade att trava lite, men tyckte han kändes oren så det fick bli skritt. Han är inte halt enligt veterinären, men det stramar säkert. Takida hade väckt stor uppståndelse på ATG kliniken. Alla ville titta på honom. Självklart ,det kan inte vara ofta dom får dit världens vackraste svarta hingst   . Ja efter ridningen blev det kaffe och macka inne hos Linda. Sedan åkte jag hem och bytte om och ut till Birsta med J och syrran. Där blev det muffins o chai te på Waynes. Nu har jag precis ätit köttfärsbiffar m fetaost och potatis. Gud vad mätt jag är. Och Trööööött. Blir nog en tidig kväll.

Av Gabriella Blom - 16 mars 2010 08:11

Betade av hela listan igår, men nu ligger det en helt ny lista på bordet. Ledig idag också. Ska till tandläkaren nu på fm. Kontroll. Hoppas att dom inte hittar något. Håller på att tvätta. Rafa skötte sig så bra igår. Tre olika ryttare och skit underlag i paddocken. Dock blir det inget köp. Hon var inte vad dom var ute efter. Lika bra det tycker jag. Väntar på att rätt person ska dyka upp. Har blivit mer och mer kräsen på köpare.  Viktigt att det är någon som har kunskap även om hästen är snäll och okomplicerad. Med fel hantering och ridning kan det bli problem med alla hästar. Önskar bara att det kunde tina upp ordentligt så att det går att rida ordentligt. Ska försöka komma igång med lastträningen också. Men jag måste ju låna bil varje gång vi ska någonstans med transporten. På fredag ska jag i allafall träna för Gunilla. Dessutom ska Kicki komma igång med träningen igen så söndag blir det nog en tur till Bergsjö   .

Nej nu ska jag rusa ner  i tvättstugan sen ut till Media Markt. J mobil blev stulen på skolan igår, j-vla skit ungar   . Köpte en ny igår men memory sticket vi fick med passade inte i telefonen.

Av Gabriella Blom - 15 mars 2010 07:59

 Inget mer Let´s dance för mig alltså. Jag håller med dig Carina att visst behövs det clowner och "Charmiga" människor. Fast det är tråkigt att riktigt duktiga dansare som också tränar stenhårt ska åka ut. Däremot är jag helnöjd med Melodifestivalen. Jag älskar Annas röst. Hade måsta bojkottat Eurovision också om Manboy eller Unstoppable hade vunnit. Vilka skitlåtar, låter likadant som alla andra. Gud jag börjar nog bli gammal   . När jag var tonåring hade jag nog också röstat på någon söt kille. Fast det är ju låtarna som ska tävla inte artisterna. Jag har ganska bred musiksmak mina favoriter var Road Salt och Underbart. Hmm lite olika låtar fast dom har liksom fastnat. I bilen lyssnar jag just nu på Daughtry och Nickelback   :D .

I lördags åkte jag till stallet tidigt och tog ut hästarna. Anna skulle ju iväg och hoppa med Wille så jag skyndade hem och bytte om. Hann se båda klasserna innan jag skulle iväg och jobba. Dom var jätteduktiga   . Det blev ingen ridning för mig. Igår däremot så var jag och Anna ut en sväng på kvällen. Vi skrittade bara, för nu har asfalten kommit fram på vägen. Rafa var så lugn och kändes riktigt mjuk och fin   . Idag kommer dom och provrider. Jag hoppas att dom ska tycka om henne. Fast jag har svårt att tänka mig annat. Det ska bli roligt att få mer tid för Takida. Han är ju så himla fiiin   . När jag jobbade som ridlärare på THF intervjuade eleverna mig. Dom frågade vad som var min drömhäst. En svart hingst svarade jag   . Japp nu rider jag en i allafall. Även om han inte är min. Ska ta med kameran och fota honom någon dag. Förutom att visa Rafa så har jag en lång lista på saker som ska göras idag. Viktigast är att åka till vet och köpa kattmat. Mimmi är bra nu efter operationerna och pälsen har växt ut . Dags att sätta igång alltså. håll tummarna att allt går bra med Rafa   

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards