Alla inlägg under september 2009

Av Gabriella Blom - 25 september 2009 18:10

Började dagen med att städa. Det är ju roligt när det är klart :) Sen åkte jag ut till Rusta. Insåg när jag närmade mig Birsta att det ju är löningsdag, massor med bilar. Fast det var inte så mycket folk ändå. Handlade det jag skulle, sedan åkte jag hem och åt lite lunch. På väg till Bergsjö blev jag jättetrött. Fick lov att stanna för att köpa kaffe på Statoil. Arlequin stod långt bort i hagen så det var bara att promenera dit.han var lugn och snäll när jag gjorde iordning honom, men när jag skulle sitta upp var han sig inte alls lik. Jag satte foten i stigbygeln och då slängde han sig bakåt. Underligt har aldrig hänt förut. Provade igen men samma sak. Bestämde mig för att gå en bit med honom för att se om det gick bättre när han fått röra på sig lite och det gjorde det. Fast han känns inte riktigt som vanligt, har jobbigt i vänster varv. Kicki ska ta ut Lisa så hon får gå igenom honom. Det är bättre att kolla en gång för mycket. Fick lite "kritik" för min sits och att hästen jag red inte arbetade korrekt på bilderna jag tog igår. Det är bra att folk är uppmärksamma tycker jag. Jättebra.  Tack Linda :D Lite snopet eftersom jag  ofta får höra vad bra jag sitter (förutom på johan som jag inte alls kan sitta på) och  att hästarna brukar komma igång bra därbak :) Men som med allt så måste man ju se förutsättningarna och är det en sak jag lärt mig så är det att skynda långsamt. När Lisa köpte Early så hade han väldigt ont i ryggen. Han är fortfarande inte riktigt musklad på ryggen så det är mycket arbete kvar. Första gången jag red honom så travade han knappt utan töltade långa sträckor innan han kom igång. Dessutom hängde han i handen och snubblade hela tiden så han höll på att ramla omkull. Nu efter några veckor så töltar han nästan ingenting utan kommer igång i trav direkt, han snubblar heller inte. Det är en jättetrevlig häst som verkligen försöker att göra sitt bästa. Jag vet själv att jag blir framåtlutad när jag sitter på en svag häst, försöker nämligen att vara lätt i rumpan. det har ju varit många sådana hästar nu :) Framöver hoppas jag att det ska bli lite mer riktig ridning för mig, så jag får jobba lite också. Tid för mig att få utvecklas. Yipiii!!!

Av Gabriella Blom - 24 september 2009 19:44

idag har jag varit i Myre och haft träning. hade en ny elev som har en 15-årig arab vallack. Han var lite spänd i början speciellt i galoppen. jag fick rida på slutet. Roligt :) Jag har aldrig ridit någon arab. Han var riktigt trevlig. Hade bra tryck i bakkärran. Är inte helt i form nu, men jag tror han kan gå riktigt fint när han är igång. Sen tränade jag Antonia och Järvar. Han var så mjuk och fin idag, man kan absolut inte tro att han är 20 år. Sist men inte minst red jag Early. Jag hade faktiskt kommit ihåg kameran. Några bilder blev bra, men det är svårt att få fina bilder på hästar. Ni får bedömma själva. Han var superpigg och på slutet var traven fantastisk. Vilken schwung :D Vilken rolig dag jag har haft. Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på Idol och Kändisdjungeln.

        

Av Gabriella Blom - 23 september 2009 17:49

Fy vad kallt och blåsigt det har varit idag. Jag har i allafall ridit Johan :D Tog riktigt god tid på mig. Flätade manen och pussade en massa på honom, det tycker han om. Red ut i skogen först och sedan i paddocken. Han var rätt stel till att börja med, bet sig fast i vänster tygel. Idag var det bara uppmjukning för hela slanten. Han var pigg och framåt och det blev massor med serpentiner, åttvolter och övergångar. På slutet var han riktigt fin. Jag är öm i svanskotan sedan jag ramlade av Karat. Tycker det är konstigt eftersom jag landade på sidan. Hoppas det går över. Linda bjöd på fika :) Sen åkte jag hem och duschade.När jag var ren och fin så tog jag en promenad ner på stan. Börjar få ont i halsen så jag gick på Hälsokost och köpte enchinaforce. Träffade en kompis också så vi stod och pratade en bra stund. Fy vad kallt det var. Har varit in och kollat Lindas blogg (som jag länkat till). Hon har lagt in en fin bild på lilla gubben :D Skulle rida idag, vi får se om hon gjort det. Det var storm där också. Till och med Johan skyggade för en dörr som stod och slog.  Jag gillar inte heller när det blåser. imorgon har jag 2 lektioner och så ska jag rida Early åt Lisa.Ska försöka ta med kameran så kan hon kanske ta lite kort. På fredag ska jag rida Arlequin och Linda frågade om jag ville rida med henne. Får se om jag hinner. Annars tänkte jag åka dit på måndag. Jobbar hela helgen.

Av Gabriella Blom - 22 september 2009 19:07

Började dagen med att åka upp till torpet. Det var grått och kallt.Plockade ihop lite saker och kollade att allt såg ok ut.Sedan åkte jag till min lilla mamma som hade bakat äppelkaka och gjort vaniljsås. Mumma :D Hade pratat med Kicki om att komma förbi henne på jobbet. Åkte in till stan och fick en rundvisningi Bolagsverkets nya lokaler. Superfin. Blev bjuden på kaffe och kaka också. Hi Hi. Man kan aldrig få för mycket fika. Pratade lite om hur vi ska lägga upp Arlequins träning. Förutom att jag tränar Kicki så ska jag åka ner och rida Arlequin någon dag i veckan. D essutom ska hon skjutsa upp honom så att jag kan träna för Gunilla Pettersson. Har planer på att ge oss ut på någon lite tävling framöver. Han kan ju bli spänd i nya miljöer ,så vi ser det som träning.  Var hem och tog ett bad och sedan åkte jag och Johannes ner på stan och åt på Sandys med syrran. Det blev pastasallad med skaldjur. Vi har köpt restaurangchansen så man äter 2 och betalar för en. Imorgon ska jag rida Johan :D Det ska bli så roligt.

Kolla in superfina bilder på Johan och Miramis  sök på emmyeriksson


Av Gabriella Blom - 21 september 2009 16:01

Gråter Det känns inte alls bra , men Linda har lovat att börja blogga så att jag kan följa henne och Karats liv tillsammans.  Tur att jag har goda vänner som kan uppmuntra mig. Tack snälla Kicki . Dessutom är jag rätt bra på att inte tänka så mycket. I allafall inte på det som är tråkigt. Försöker fokusera på roliga saker. Jag har varit på biblo idag och lånat tidningar och bakat en kaka med glasyr. Nu ska jag åka och handla och sedan tänkte jag ta en promenad. Vet inte om jag ska åka till Linda imorgon och rida eller om jag ska ta en tur till torpet. Känns skönt att vara ledig och kunna välja vad jag vill göra. Det blir nog torpet om det är bra väder. Är ledig hela veckan så jag hinner rida någon annan dag. Ska kolla in Kändisdjungeln ikväll också.Börjar bli en riktig såpanörd :D Tyckte Ann var supercool igår när hon stoppade ner handen i hål med krabbor, ormar mm  .Tjejerna är grymma. Jag hoppas verkligen dom blir kvar. Tänk att dom gör allt det här för välgörande ändamål.

Av Gabriella Blom - 21 september 2009 08:07

Skrattande Min syster har varit i huvudstaden. Titta vad jag fick.

  

Av Gabriella Blom - 20 september 2009 20:28

Efter jobbet åkte jag till stallet. Hann precis rida en tur innan det började regna. Det känns bra att skicka iväg honom till Linda imorgon. Jag ska försöka hinna med mer yoga och långa promenader.Sen kommer det ju att bli en massa hästar också :D Josefin undrar vad resan till Florida kostar. Vi betalar 4800 för flyget per vuxen och 2800 kr för hotellet 2 veckor (sjukt billigt), bilen kommer troligtvis att kosta ca 3000 kr för  2 veckor.Det blir ca 20 000 kr för 3 personer 2 veckor flyg, hotell och hyrbil. Bor man i tex Miami är hotellen mycket dyrare. Fördelen med Orlando är ju att det finns så mycket hotell och restauranger som slåss om kunderna. Dessutom finns det ju massor att göra. Man kan åka till NASA och titta på raketer :) Gå på Disneyland, Seaworld, Universal Studios mm Åka till beachen och bada (eller surfa). Åka till Daytona Beach och kolla in bilar mm mm mm . Visst blir alla sugna på att åka till USA Skrattande

Jag borde kanske bli reseförsäljare. Lovar att ta massor med kort.

Av Gabriella Blom - 20 september 2009 08:38

  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards