Alla inlägg under juni 2009

Av Gabriella Blom - 8 juni 2009 18:16

Fantastisk häst och djävulskt läcker musik =)

Av Gabriella Blom - 6 juni 2009 20:06

Den 22 maj la jag ut en bild på en andalusier med en fantastisk man. Idag fick jag en kommentar från Josephine Canovas Rodriguez i Spanien . Bilden är tagen från hennes hemsida :) Rätt häftigt att man kan få kontakt med människor från hela världen på internet. Jag har länkat till hennes sida andalusians for you. Idag fick jag sovmorgon = ) Började jobba 12, det har faktiskt varit mycket jobb trots att det är Sveriges nationaldag. Åkte en snabbis till stallet och tog in Karmel och borstade av honom. Jag tycker att det är bra att ta in honom själv varje dag så att han vänjer sig. Gnäggade lite först men annars var han lugn. Naomi däremot stod och knackade på dörren in från deras hage. Hon är jättekär i Karmel.Det är konstigt för både Tinneke och Naomi är mindre än Karmel, men han ser ut som en lite myra bredvid dom. Deras halsar och resning gör att dom verkar större än dom är. Nu är ju Karmel en väldigt ädel häst. Även om han växer mer och lägger på sig en massa muskler så kommer han att vara väldigt lätt i typen. Syrran tog kort på kattungarna i stallet. Visst är dom söta?

Av Gabriella Blom - 5 juni 2009 21:21

Igår kväll skulle jag färga håret. Jag tog fram färgen, men orkade helt enkelt inte. Jag menar hur jobbigt är det att färga håret. Efter att jag ätit la jag mig på sängen. Hade nog kunnat somna. Men man kan ju inte gå och lägga sig halv 6. Låg och tittade på tv hela kvällen. Helt slut. Idag på jobbet har jag också varit dödstrött. Har börjat äta järn tabletter igen, måste kanske äta det jämt. Efter jobbet åkte jag hem och bytte om . Sen for jag till stallet. Stona och Johan o hingsten har bytt hagar. Karmel har nu 2 väldigt kära och brunstiga tjejer bredvid sig =) Han verkar trivas alldeles utmärkt med all uppmärksamhet. Var lite bråkigare än vanligt att ta in i stallet bara. Gnäggade och höll på. Tror väl han blivit hingst på nytt. Hade tänkt gå en promenad men det kändes inte som läge för det. Satt på honom träns och benskydd och gick ner till paddocken. Longerade honom i trav och galopp. Han skötte sig utmärkt.  Fin trav och rätt galopp i båda varv. Han har mycket energi och behöver röra på sig. När han byggt rätt muskler så kommer han att bli superfin. Han såg så flott ut med dom vita benskydden = ) Nästa gång måste jag be någon ta kort. Jag ska börja tömköra honom hade jag tänkt. Tycker inte om att longera för mycket. Red Hamilton också. Han har ju vilat i 3 dagar, men skötte sig helt ok. Helst med tanke på att jag var svag i kroppen och bara satt och studsade omkring. Jag tycker inte om när jag är trött och inte orkar.

 Jag har beställd en dvd med klassik dressyr med Sylvia Loch. Fyra timmar lång. Längtar tills jag får den. Känner att jag behöver inspiration.

Av Gabriella Blom - 4 juni 2009 17:30

Åkte till hästarna i morse. Gav dom hö och vatten. Sen åkte jag ut till Dilles och köpte foder. Behövde ett vitt koppjärn till sadeln så jag fick lova att fara ut till Grafströms.Hade en ny fin äppelgrön grimma till Karmel, men hingsten har bitit i den, så den ser inte alls fin ut längre :(  Köpte en ny brun/randig grimma m grimskaft. Den ska jag inte ha på i hagen bara när han ska vara fin. Kunde inte låta bli att köpa ett fleecetäcke också. Mörkblått m grå kantband och gjordar. Kan ju vara bra att ha. Åkte hem och åt lunch, sen tillbaks till stallet. Tog in Karmel och borstade på honom och satte på regntäcket. Han har så himla kort päls så han fryser när det blir  blött o kallt. Tog lite kort på honom i hagen men han grävde mest ner mulen i höet. Det var ju väldigt grått och trist men jag lägger ut lite kort. Imorgon tänkte jag ta ut honom på promenad kanske till ridhuset. Börja vänja honom vid omgivningarna. Har varit ute på Hemmanet också fick två elever idag =) Dom skötte sig jättebra. Nu är jag så himla trött. vet inte vad som hänt. har ju varit pigg ett tag. Drog ner på Lyprinol tabletterna för några dagar sedan. Kände av allergin idag igen.Får ta max dos. Synd att dom är så himla dyra. Men det är det ju värt. Hade hoppats hinna rida Hamilton idag för linda är sjuk. Men som ni ser så har jag haft fullt upp. Imorgon efter jobbet måste jag i allafall rida. Det är ju förståss bara roligt.

Av Gabriella Blom - 3 juni 2009 20:48

Har gått i nya skor idag på jobbet. Väääldigt öm under fötterna.Det är inga "bra för fötterna skor" utan dom är bara snygga  = ) Jag skulle egentligen varit ledig, men Lena vabbade så jag har jobbat 13-20.  Jag var till stallet innan och red Johan. Han var riktigt pigg och fin. Fast han har börjat bita fast i bettet vänster sida. Funderar vad det beror på. Red lite förvänd galopp. Krävde ingen form utan bara att han skulle hålla galoppen.

Pysslade med Karmel också, han har blivit så gosig. Världens mysigaste kille. Ska försöka ta lite fina kort på honom.

Imorgon ska jag till Hemmanet och ha träning. Annars är jag ledig.

Av Gabriella Blom - 2 juni 2009 19:04

Hade jättesvårt att somna i går. Sen vaknade jag en massa gånger. Känns som jag inte sovit alls. Hade lovat Linda att rida Hamilton idag före jobbet. men jag orkade helt enkelt inte. Gunilla P red honom igår. Det gick väldigt bra. Hon rider så mjukt och fint passar Hamilton perfekt.Hon tror att han kan gå åtminstone Intermediere = ) Inte illa. Nu behöver det bara byggas muskler. Jag red ut Johan en sväng i skogen sen lite i lilla paddocken. Imorgon ska jag trimma i ridhuset. Idag tog jag in Karmel ensam i stallet. Dom ska göra rent och måla så det är alldeles tomt därinne. Ekar ödsligt. Han blev lite nervös men det märks att han litar på mig. Jag masserade honom och han stod stilla.Gick jättebra att lyfta alla ben. Satte på benskydd runtom och gick ner till paddocken. Tränade att han ska stanna när jag stannar och backa om han är för långsam och råkar gå förbi mig. Första gången vi gick dit ner var han jättestressad. Allt var ju nytt då. Idag kunde han fokusera lite bättre på mig. Vi knallade runt några varv sen släppte jag lös honom. Yippie !!! Full fart, där  finns det krut. Han tar i för fullt och sen kan han svänga på en femöring =) Kommer att bli en super omhooppningshäst.  Han väljer helst att galoppera, det är ju hans bästa gångart. Jag tror han tyckte det var skönt att springa av sig lite. Han blev inte speciellt anfådd,  har bra lungkapacitet. Verkade inte alls trött när vi gick tillbaks till stallet. Jag däremot var trött bara av att gå uppför backen. Har stått och gäspat hela dagen på jobbet. Nu ska jag lägga mig på sängen och inte göra något mer ansträngande idag. Gud vad härligt.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards