Alla inlägg under maj 2009

Av Gabriella Blom - 11 maj 2009 17:51

Min bil läcker. Trodde det var olja, men min bror kom fram till att det var diesel.Hoppas att det går lätt att fixa. Lånade Andreas Childeric sadel och tog med till Linda. Först red hon Hamilton i den och sedan Johan. Vi turades om. Den är inte lika mjuk som Prestigen, men man sitter jättebra i den. Den är ju mycket tunnare så man kommer nära hästen. Jag tyckte Johan rörde sig bättre också. Fast han hade stått hela helgen så han var lite stel och motsträvig idag. Jag måste träna upp konditionen om jag ska orka rida 2 hästar. Muskler får jag ju när jag rider, men måste börja springa eller nåt.Är mycket bättre i förkylningen så jag tänkte sätta igång imorgon. Jag är inte joggingtypen har mycket lättare att lyfta vikter.Fast när jag gick friskvårdslinjen var jag i väldigt bra form. Då tränade vi på gym, sprang , gympade mm Imorgon börjar jag kl 13 så på fm ska jag nog åka till Sidsjön. Det är bra där för det är inga backar. Bra för nybörjare och väldigt fint. Ikväll ska jag försöka vila och läsa lite.

Av Gabriella Blom - 9 maj 2009 15:39

Var upp till mamma och pappa idag. Promenerade till torpet. Det var så underbart at vara där. Längtar tills vi flyttar dit.Igår morse var jag och Romanique ute i skogen och red på Hamilton och Naomi. Jag provade min hoppsadel på Hamilton. Den låg riktigt bra. Jag är lite ovan bara med korta läder. Fick lite ont i fotlederna. Först var Hamilton  motsträvig, jag tror han var lite mör efter dagen innan. Fast efter vi galopperat i skogen gick vi till paddocken. Jag red mycket serpentiner och försökte få honom mjuk och rak. Mot slutet gick han i bättre form än någonsin =) Linda satt hemma i sin paddock och red Johan. Hon hade sett oss och funderat vad det var för snygg häst. Sen kom hon på att det var Hamilton ;) Vi börjar bli riktigt bra kompisar han och jag. Man måste vara mjuk och snäll med honom.Många tror att man måste ta i och vara hårda på en så stor häst. Det tycker inte jag. Romanique fick kämpa på med Naomi som var lite lat. Hoppas du kan gå idag??? Imorgon jobbar jag men på måndag är det dags att rida Johan igen. Onsdag ska jag åka till Bergsjö och rida Arlequin. Åh vad roligt det ska bli.

Av Gabriella Blom - 6 maj 2009 08:49

Börjar jobba kl 11 så jag tänkte bara ta det lugnt nu på morgonen :) I måndags tränade jag med Johan för Gunilla.Hon tyckte precis som jag att han satt ihop mer nu. Han var jätteduktig.Fick göra några travökningar som han gör jättebra. Det enda problemet nu är väl att jag inte orkar sitta ordentligt.Fast jag ska hårdträna =) Red Hamilton efter. Han var helt ok. Det tar ett tag innan han blir varm. Det är ju en stoor häst. Han kommer att bli så fin. Red lite serpentiner i galopp, förvänd är ingen konst med honom. Han blir inte alls lika stark längre men behöver sätta mer tyngd på bakbenen. Ska rida honom igen imorgon.Ska rida igenom programmet för Gunilla nästa vecka. Vill att hon ska få se honom och få lite tips inför tävlingen. Igår red jag Johan igen. Galoppfattningarna gick mycket bättre och det börjar gå att få in honom på en lite mindre volt. Tränade på att rida utan stigbyglar ett tag.Fast efter en stund fick jag  jätteont i ljumskarna . Har tänkt göra så lite varje gång.Tycker bara synd om Johan när jag sitter där och skumpar runt. Fast Linda säger att det ser bra ut och det är ju huvudsaken. Det är bara att bita ihop och låtsas som att det regnar. Undrar om man får limma fast stövlarna i stigbyglarna???? När han blir spänd (vilket ju kan hända på tävlingen) så är det svårt att hålla kvar dom. Fast jag måste ha rätt långa läder annars kan jag inte sitta. Hmmm. Har beställt ett par Mountin Horse stövlar utan snörning. Ska bli spännande att känna hur dom är att rida i.

Karmel besiktades igår och allt gick bra :) Marleen sa att han blivit sååååå fin. Egentligen ville dom köpa honom själv, men dom har för mycket hästar.

Av Gabriella Blom - 3 maj 2009 08:39

Varsågod. En av världens bästa låtar :) Med en av världens bästa grupper. 

Ja imorse var det bara att kliva upp kl 7 när klockan ringde. Ner i tvättstugan och sen gav jag mig ut på en promenad.Hade lite ont i huvudet när jag vaknade, men det gick över när jag kom ut.Det var inte lika varmt idag, blåste lite. Gick bort till Shell punkten och tillbaka tog 40 min. Lagom att ta ut o hänga tvätten. Nu håller jag på att tvätta mina ridbyxor. Jag ska träna för Gunilla imorgon =) Det ska bli så kul. Den 17e är det tävling i Ånge. Linda frågade om jag vill tävla med Hamilton också. Fast då rider jag en häst i varje klass.Måste träna in LB3 , har bara ridit den en gång förut. Nu ska jag ner i tvättstugan igen. Sen är det bara att göra sig iordning för arbete.

Av Gabriella Blom - 2 maj 2009 08:48

Imorse ställde jag klockan på 8. Fast Kajsa väckte mig tidigare så jag var ute redan fem i 8. Eftersom jag inte ska rida något idag så tänkte jag gå ut och gå.Det var helt ok väder fast lite molnigt. Som tur var så var det inte speciellt mycket folk ute. Jag hostade och spottade som en gammal gubbe som rökt i 60 år.Gick ner till stan sen upp trapporna till Ludvigsbergsv. Hur jobbigt som helst. Det känns verkligen att jag har någon infektion i kroppen. Var i allafall ute 35 minuter. Visst är jag duktig.Jag har faktiskt börjat fundera på att cyckla till jobbet. Det är ju 1 mil fast mest nedför dit och det är ju då man inte vill vara alltför svettig och trött. Fast vi har dusch på jobbet så det går ju att byta om och fixa till sig där.Måste bara hämta min cyckel som står i Bängling. Vill nog bli helt frisk också innan jag sätter igång. Nu när jag inte åker och mockar och bär vatten mm måste jag röra mig på annat sätt.

Igår red jag Johan i ridhuset. Var på uteplan först, det var ju strålande solsken. Fast väldigt torrt och dammigt så jag förflyttade mig in efter en stund. Det känns som det händer saker hela tiden. Traven börjar få mer schwung och han sitter ihop bättre.Han blir lite stark i handen emellanåt. Fast det är ju vanligt när hästen börjar bli starkare. Det brukar gå över efter ett tag. Förut släppte han bettet och drog in nosen. Nu tar han verkligen i med bakbenen =) han är så duktig. Jag hoppas Gunilla har tid för mig på måndag. Längtar efter att träna igen.

Av Gabriella Blom - 1 maj 2009 10:57

Satte på tvn imorse. Countrygala :) Hörde den här gruppen , Lady Antebellum, som jag tyckte var riktigt bra. Jag tycker att det är kul att lyssna på musik som man kanske inte skulle göra i vanliga fall. Det är så lätt att man bara gör allt som vanligt. Man vaknar på morgonen äter samma frukost, lyssnar på samma musik, tittar på samma program på tv, åker samma väg till jobbet, parkerar på samma p plats... Ja ni förstår. Rätt trist egentligen. Jag uppmanar alla att gör något nytt idag. Eller varför inte varje dag. Idag lyssnar jag på country =) Ska även försöka slänga/ge bort en massa gamla saker som ligger här och skräpar. Fast jag kommer nog inte hinna allt idag.Ska ner och titta på 1 Maj tåget en lite sväng.Sen ska jag åka och rida. Vädret är underbart och jag är ledig :D Fast jag undrar en sak. Hur mycket snor kan det egentligen finnas i en människa????  Börjar bli lite trött på att snyta mig.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards