Alla inlägg under maj 2009

Av Gabriella Blom - 17 maj 2009 18:47

Uppe tidigt imorse. Packade med mig alla tävlingsgrejjor och drog iväg. Borstade Hamilton och fixade knopparna. Sen var det Johans turatt bli polerad. Johan gick på transporten direkt hamilton tyckte det såg lite trångt ut först men sen gick det bra. Vi var lite sena så jag sadlade och fixade till Hamilton direkt. Hann bara se lite av Gunilla Ps  ritt. Det gick jättebra, hon fick 64.67 % vilket gjorde att hon vann klassen. Det visar ju vilken duktig tränare jag har :) Hamilton var väldigt pigg och stark. Kände inne på framridningen att vänstergaloppen inte funkade som den skulle. fast det är ju inte mycket man kan göra. Var superkoncentrerad när jag red in på banan. Höll i tygeln för kung och fosterland. Allt gick riktigt bra tills jag skulle fatta vänstergalopp. Då tog han fel galopp och flög iväg som skjuten ur en kanon när jag försökte ta tillbaka. Fick lägga en xtra volt vilket blev - 2 poäng :(  Höger galopp gick bättre och travökningen laddade jag på som bara den. Vi fick 8 på gångarter ,men galopp trasslet gjorde att det bara blev 170 poäng, en 18:e plats. Vi får träna lite till. Johan däremot skötte sig så himla bra. Det var ju första riktiga tävlingen. Han var superfin på framridningen. På banan trodde jag att jag skulle studsa av, men allt gick jättebra. Förutom att han fattade fel galopp v varv. Men det vara bara att ta om så gick det bra. Fick inte till några bra trav eller galoppökningar, men det kommer. Han var såååå duktig. Vi fick 180 poäng och blev 10:a, precis utanför placering. Det var 29 startande. Bådar gott inför framtiden. Tittade på filmen (som jag ska lägga ut på Youtube) och det ser inte alls så illa ut med sitsen. Känns så mycket värre, vilket är jättetur. Nu blir det träning som gäller så får vi se om vi ger oss iväg på någon till tävling framöver. Jag jobbar mycket helger så det gäller ju att det passar.

Av Gabriella Blom - 16 maj 2009 08:36

Har suttit och skrivit ett långt inlägg som POFF!!! bara försvann. Något irriterande. Funderar på om jag är allergisk, troligtvis pollen. Har haft tryck i huvudet, hosta, snuva och slem i halsen. Inte alls kul. Har provat nässpray nu på morgonen mot allergi. Hoppas det blir bättre. Jag måste ju vara på topp imorgon.Red Mitty igår. Hon är jättefin, men jag vet inte om det var för att hon var jättebrunstig eller för att hon inte är van vid mig. Vi hade lite problem efter vägen. Vid ridstadion ville hon inte alls gå. Hon var jätterädd för något ?????? Fick kliva av och leda henne förbi platsen. Red lite i paddocken hon var mjuk och fin, men blev lite seg. Nu är jag ju van vid Johan och Hamilton som tar jättekliv så det känns lite annorlunda. Mitty har ju en väldigt fin och ridbar galopp. Hoppas mina killar blir lika fina framöver. Nu är det dags att göra sig klar för jobbet. Ikväll är det uppmjukning och putsning inför tävlingen som gäller ;)

Av Gabriella Blom - 14 maj 2009 17:13

Hamilton var jätteduktig idag. Eftersom det var första gången Gunilla såg honom och jag ska tävla på söndag så red jag delar ur programmet. Han var riktigt fin ända från början. Fast han blir lite vinglig helst i skritten. G sa att det beror på att han rör sig stort och är lite omusklad just nu. Det är inte så jättelätt när rumpan far iväg åt höger och vänster. Mot slutet så gick han i allafall väldigt bra.Travökningarna är helt fantastiska =) Dessutom fick jag göra två byten. Han har ju haft stora problem med det förut. Vi försökte göra det så lätt för honom som möjligt. Jag vände upp på medellinjen och red mot kortsidan där bytte jag före spåret. Inga problem alls han drog inte upp huvudet eller studsade eller nånting . Jätteroligt.Det känns bra att starta i en lätt klass nu första gången. Han kan så mycket mer, men det är ju bra för oss att jobba ihop oss även på en tävling.Jag har ju inte alls ridit honom många gånger. Jag längtar till lördag, då ska jag rida igenom båda hästarna. Var iväg ut till Birsta en sväng också. Det var brandskyddskurs. Fick släcka eld mm. Kan ju vara bra att kunna om det skulle börja brinna. imorgon ska jag rida Mitty åt Andrea. Vi får hoppas att det går bättre än förra gången. det var ju då hon hoppade på min fot :(

Av Gabriella Blom - 13 maj 2009 21:00

Har hunnit rida både Arlequin och Johan =) Vilka killar. Red ut på A som uppvärmning. Han har blivit sååå fin nu. Lagt på sig massor.Saknas lite muskler mitt på ryggen bara, men dom kommer med lite mer jobb. Han är så rolig att rida. Lite motsträvig i skritten, men Kicki fick hemläxa att arbeta med det. Han har ju en fantastisk galopp. Nu ska jag försöka åka ner en gång i veckan. Det var fler som ville träna så det ska bli roligt. Har även blivit tillfrågad att ha en hoppgrupp åt ridtravar föreningen. Verkar som alla ryttare börjar tina fram ;) Natalie smsade att mina nya ridstövlar kommit så jag åkte dit och hämtade dom.Dom satt helt perfekt. Lite höga i skaften men dom sjunker ju ihop lite. Hade dom när jag red Johan. Kändes super. Han var otroligt fin. Mjuk och kunde helt plötsligt gå på mindre volter i både trav och galopp. Jätteskönt. Det har känts som han varit inne i en övergångsfas. Han har varit lite stel och stark. Jag hoppas han går lika bra på tävlingen på söndag.Imorgon ska jag träna med Hamilton för Gunilla P. Det ska bli roligt att höra vad hon tycker. Han hade varit jättefin i galoppen idag när Linda tränade. Jag startar som nr 1 med honom i Ånge. Jag har ju inte ridit honom så många gånger. Men vi får göra vårt bästa.

Av Gabriella Blom - 13 maj 2009 08:08

Ska bara sätta på mig ridkläderna. sen åker jag ner till Bergsjö och hälsar på kicki och Arlequin :) Bilden på honom är tagen i Spanien. Där var han fortfarande hingst. Lämnar rapport senare hur det gått. Ska bli roligt att rida honom igen =)

Av Gabriella Blom - 12 maj 2009 11:18

Idag är jag verkligen flitig. Har varit ute och sprungit. Hade tänkt springa korta bitar och ta det väldigt lugnt. Fast när jag väl började var det hur lätt som helst??? Jag sprang runt hela Sidsjön utan att stanna. Helt otroligt. har inte så dålig kondition som jag trodde. Jag springer ju inte specellt snabbt, men ändå. det var ju första gången. Börjar fundera på om min trötthet i kroppen kan bero på järnbrist. Jag har ju ätit järntabletter förut och igår tog jag en för att se om jag blev piggare. Jag får inte lämna blod längre för att mina värden är så låga. Har ju slutat med kött så då kanske jag måste äta lite tillskott. Jag är i allafall jätte nöjd och glad över att joggingturen gick så bra.Skulle behöva ett par nya skor bara. Fick lite ont i höger rumpmuskel. Mitt högra ben är ju kortare än det vänstra så det kanske beror på det.

Av Gabriella Blom - 12 maj 2009 08:28

Har tänkt på vad jag tyckte om och lyssnade på för musik när jag var yngre :) Min första stora idol var David Cassidy. Har en massa LP skivor. Sen var det Billy Idol, tala om kontraster =) Har sökt musikvideos med honom på Youtube men det var inte lätt att hitta. Det finns en del live uppträdanden och nya inspelningar.Jag tycker dom gamla musikvideorna var så bra. tror jag har kvar dom på videoband. Gillar verkligen hans röst. Köpte t o m en jätteaffisch i London, undrar vart den tog vägen. Vi lyssnade mycket på The Mission , The Cult och Sisters of Mercy. Gick omkring i svarta kläder (det var innan uttrycket svart rockare kom).Roligt hade vi i allafall. Tänk vad gammal man börjar bli ;) Ska snart ge mig iväg på min första joggingtur. Får se hur mycket jag orkar. Får väl promenera i värsta fall. Ikväll är det ju semifinal till Eurovision SC. Kan ju vara lite kul att se. Om jag orkar.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards