Alla inlägg under april 2009

Av Gabriella Blom - 13 april 2009 18:41

Upp med tuppen imorse igen. Ingen vila den här påsken. Sökte min svarta kavaj men den är som bortblåst. Tog mina fina  svarta Pikeur jeans istället och en vit piquetröja. Tur att det bara är en klubbtävling. Linda var i stallet och flätade Johans långa man. Det var inte speciellt mycket folk i Timrå och Johan är ju helt otroligt cool att vara borta med. Kändes riktigt fin på framridningen, men när jag kom in på banan bara dog han. Jag slet som ett djur men fick honom inte att galoppera :( Det hade sett fint ut i allafall. I nästa klass hade jag ett par korta sporrar men det var samma där. Så jag tog spöet innan jag red programmet. Då rider man ju utom tävlan men det viktigaste var ju att träna. Nu blev det fart på herrn så det var inga problem. han kröp ihop lite i formen bitvis men annars skötte han sig super. Vi fick 59,65 % vilket jag tycker är bra för första gången. Jag är jättestolt att jag kom ihåg båda programmen  och kunde sitta ner hela tiden. Kan tala o att jag var helt slut efteråt. Kände migränen komma smygande. När jag kom hem var det bara att ta en treo och krypa ner i sängen.  Var in  på Lindas hemsida och hon hade lagt ut bilder på Ystra flätad och fin i sitt nya hem. Det gick faktiskt jättebra igår när hon for. Jag vet att hon får det jättebra, men jag fick en klump i magen när jag såg bilderna. Har väl inte riktigt förstått att hon är borta. Jag försöker fokusera på annat och det brukar fungera. Ska iväg och träna med Johan imorgon. Egentligen skulle Linda rida Hamilton men han tappade en sko idag. Alltså får jag träna Johan för Sigrid Bergåkra. Måste lägga mig tidigt och ladda med treo imorgon. Det ska bli jättekul:D

Av Gabriella Blom - 12 april 2009 10:36

Igår var vi ut till mammaoch pappa och fikade. Var till Equeen en sväng också och köpte kontrakt. Då frågade Carro om jag kunde hjälpa till att plocka upp grejjor idag på morgonen för dom skulle stå på Kungsnäs och sälja på tävlingarna. Visst sa jag och klev upp halv 7 för att hinna dit till halv 8. Som tur är så ringde jag innan jag åkte och det blev inställt. Blev alltså en tidig morgon. Satte mig vid datorn iställetoch lade ut lite annonser åt Kicki. Fler riktigt fina hästar :) Ska kanske åka till Equeen ikväll istället och hjälpa till att packa. Red Johan igår en sväng i ridhuset. Han har ridits ut nu 2 dagar så han var lite stel i v sida igen. Tränade på att sitta ner mycket i traven och det funkar faktiskt helt ok. Det var barn på läktaren och en hund i manegen så han var lite spänd, men då vet jag ju hur det kan bli på måndag. Ska rida i em också, måste försöka rida igenom programmet. Den här tävlingen kom ju lite snabbt, men jag ser det som miljöträning. Och sitsträning för min del :) Det är tur att jag har fullt upp för jag kommer att vara väldigt ledsen när min lilla gumma åker.

Av Gabriella Blom - 10 april 2009 09:05

Är det inte typiskt. Här har man chansen att sova länge. Då vaknar man kl 7 och är pigg. Låg kvar i sängen men det var helt omöjligt att somna om.

 Jag har ändrat utseende på min blogg. Nu när Ystra åker så blir det ju lite nya tider. Jag har ingenting emot förändringar , helst då till det bättre. Jag kommer att sakna Ystra väldigt, men får tid (och pengar) över till annat. Har en längtan att resa. Det är 2 år sedan vi var i Orlando. Får se om vi kan komma iväg en vecka . Det blir nog inte USA, men vart som helst skulle vara roligt :) Längtar till London , det är jättefint på våren. Kanske kan åka en weekend. Hoppas få sälja Karmel nu också. Det är ju en så fin häst. Linda har lovat mig en stallplats om jag måste ta hem honom.. Då blir det i allafall inte så långt att åka. Dessutom har dom ju Lasse som mockar så på veckorna behöver jag inte ens göra det. Rena lyxlivet .D Måste leta fram någar fina kläder tills tävlingen på måndag. Mina vita ridbyxor stal dom när dom gjorde inbrott på torpet. Måste köpa ett par nya. Har ett par ljust mintgröna Pikeur. kan kanske ha dom på måndag. Jag kommer ju att ha den klart vackraste hästen i allafall :) Ingen kommer att titta på lilla mig.

Av Gabriella Blom - 9 april 2009 21:23

Hemma och har fikat. Verkar som Ystra flyttar norrut. Hon åker på söndag. det känns verkligen helt rätt :) Fast jag kommer att gråta floder . Tur att jag har Lindas hästar att pussa på. Fick mail från  Linnea som köpte Söt av mig. Han står nere i Strömsholm och det går stadigt framåt. Så kul att höra. Har fått en massa bilder från Polen på hästar igen. Ska väl sitta och

lägga ut annonser i helgen. Det var en skimmel som jag föll för, Harry, coolt namn :) Imorgon har jag SOVmorgon. Härligt. Tänk vad mycket tid jag kommer att få över när Ystra har flyttat och jag jobbar halvtid.

Av Gabriella Blom - 9 april 2009 11:06

Andrea berättade att det var klubbtävling i Timrå på måndag. Det är ju ett ypperligt tillfälle att träna med Johan, så jag åkte dit imorse efter jag släppt ut hästarna. Anmälde mig till LC1 och LB1 vill gärna bärja rätt väg. Läste precis i nya Equipage tidningen att många startar i för svåra klasser. Den enda svårigheten som jag känner med Johan är att han inte riktigt orkar med 15 m volterna i galopp. Ska träna på dom annars får dom väl bli lite stora :) Jag har ju inte rört mig så mycket i hästvärlden och på ridskolorna så jag hade nästan glömt bort allt skitsnack som florerar på sådana ställen. Blev riktigt förvånad och mådde nästan illa när en person  utryckte sig väldigt illa om andra personer. Det här var en person som jag alltid tyckt bra om och inte trodde var "sån". Jag verkligen avskyr folk som snackar skit. Det har varit så lugnt att vara i sitt eget stall och påta på . Nu är det dag att sticka iväg på jobbet.

Av Gabriella Blom - 8 april 2009 20:45

Har varit såååå trött idag. Det måste vara vädret för jag har sovit hela natten. Tog ut hästarna och fixade fint i Ystras box. Ringde en tjej från Arvidsjaur och var intresserad av min lilla tjej. Hon ville komma och hälsa på efter påsk. Linda skulle träna med Johan idag så jag red Naomi. När jag tog av täcket så insåg jag att den lilla damen behövde gå ner några kilo. Jag förstår att hon inte orkar springa runt i ridhuset med den magen :) Hon var rätt stel och svarade inte så bra på förhållningarna men hon är vääääldigt mjuk att sitta på. Då jämför jag ju med Johan som rör sig som en älg. Ja inte riktigt men ni förstår vad jag menar. Tog det lugnt ville känna av om hon klarar tävlingen i Timrå men jag tror nog hon måste ridas ett tag först. fast man vet ju aldrig med dessa hästar dom utvecklas ju med stormsteg när man lägger ner jobb på dom. Jag tar Johan får rida igenom honom ordentligt dagen innan. Hinner förhoppningsvis träna några gånger innan också. Stängde på jobbet idag. Tror alla åkte hem kl 6, skit tråkigt. Igår fick jag reda på att jag måste gå ner i arbetstid till halvtid. Inte kul alls. Så är det några därute som behöver träning så kommer jag att ha tid framöver :) Bara att ringa. Måste väl söka nytt jobb, nya utmaningar. Fast det brukar alltid ordna sig. Jag kommer ju att hinna rida väldigt mycket :D

Av Gabriella Blom - 6 april 2009 15:46

Åkte iväg till stallet imorse. Bytte med Andrea för hon skulle rida på em. Sen red jag Johan i ridhuset. Han hade stått 2 dagar så han var lite stel i v sida. Svårt att ta vänster galopp igen. Suck. Annars kändes formen bra så det är väl bara att kämpa på. Försökte sitta ner längre stunder i traven men det är svårt och väldigt jobbigt. Köpte nya skor och det var så hal sula att jag tappar stigbyglarna hela tiden. Får nog limma fast skorna :) Linda tyckte att jag kanske ska ta Naomi på tävlingen istället. Tänkte rida henne lite så får vi se. Hon är ju jämn och okomplicerad så det är kanske ingen dum idé. Linda hoppade lite med henne idag och hon är så himla fin. Som alla frieser :)  Väntar på att höra från spekulanterna på Ystra. Hatar att vänta

 :(

 Om några år ser vi kanske ut som den vackra Jasper på filmen

Av Gabriella Blom - 5 april 2009 18:44

Idag har det varit trist väder. Det har inte gjort mig så mycket för jag har jobbat hela dagen. Tänkte krypa ner i ett skumbad nu och bara mysa. Har hört av sig fler på Ystra så det känns bra. Hoppas få besked imorgon. Det är så jobbigt att dra på det tycker jag. Igår kväll var vi hemma Pilla kom och vi spelade 500. Vi brukade göra det hos mormor när vi var små. Faktiskt roligt kortspel. Vi var ganska ofta hos mormor som bodde i Timrå. Hon brukade laga stuvade makaroner och köttbullar. Det fanns en bio där då, så vi gick ofta på matiné. Dom hade en liten disk med godis ,tablettaskar och små chokladbitar. Nu är bion riven. Synd för det är lite nostalgi med gamla lokaler. Saknar mormor också väldigt mycket. Det har varit dressytävling på Färsta i helgen. Eftersom jag jobbat har jag inte hunnit dit. Pratade med Gunilla Pettersson om att träna för henne med Johan. Hon hade ingen tid till veckan. På påsklovet kunde hon komma i allafall. Det ska bli så roligt. det var så länge sedan jag tränade. Imorgon ska jag rida kanske rida igenom något program eller bara mjuka upp honom. Vi får se hur han känns.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards