Alla inlägg under december 2008

Av Gabriella Blom - 18 december 2008 20:59

Ikväll har vi varit på avslutning i Haga kyrka. Det var julspel och Johannes spelade värdshusvärd. I filmen kan ni se hans skådespelartalanger :)

Av Gabriella Blom - 17 december 2008 21:23

Jag och Ystra tog en promenad till ridhuset imorse. Hade tänkt gå in i lilla ridhuset men dom höll på att vattna där. Stora var ledigt och där var det julpyntat efter Luciashowen. Granris,julgranar och lampor. Försökte få Ystra att springa lite så jag kunde filma, men det är svårt att göra båda samtidigt. Jag fick en liten snutt som jag ska lägga ut på youtube. Tog några fina kort i allafall :) Hon fick några beundrare på läktaren också. Hon blir såklart lite spänd när det är så mycket nytt, men inte nervös och hispig. Imorgon är det jobb och sedan skolavslutning så då blir det inget skrivet. Fredag ska jag till Bergsjö och rida Arlequin tänkte ta med kameran och försöka få några bra kort.

Av Gabriella Blom - 16 december 2008 20:48

Började dagen med att åka ut till stallet. Släppte ut hästarna och gjorde      i ordningen boxen o mat åt Ystra. Sedan hämtade jag Moro i hagen. Han var lite motvillig att gå in i stallet men med morot som muta går allt. Däremot ville han inte gå ifrån sina tjejer. Tvärstopp på gårdsplanen. Vi snurrade runt och backade ett tag men sen klev jag av och ledde honom ut i skogen.Upp igen och samma visa. I skogen tycker jag inte han har någon anledning att stanna. Där finns inte flocken som lockar. Så med lite övertalning fick jag fart på herrn. In på ett skoterspår och sen var det full galopp. Red på hackamore vilket inte är så jättedugligt som broms upptäckte jag. Moro var JÄTTE pigg. Det var sååå roligt att galoppera. Till slut fick jag stopp och vi kunde fortsätta i lite lugnare tempo. Han fick jobba rejält i snön och var väldigt nöjd när vi kom hem. Tyckte att han rörde sig bra. Gick sista biten och han klev under bra med h bak . Vi hoppas låsningen är borta nu.Blev rejält svettig efter den turen så det var bara att åka hem och duscha o göra sig  i ordning för jobbet. Det var en del folk så tiden gick relativt fort.

Av Gabriella Blom - 15 december 2008 16:21

Skulle iväg till Natalie imorse, men hon mådde inte bra. Åkte ut till Ystra istället på morgonen. Vi tog en promenad upp mot Snejden. Hon var pigg och tittade lite på postlådorna och bommen som går över vägen. Men om jag går fram så följer hon med och nosar på allt farligt :) Vi tränade på att hon skulle stanna när jag stannar och backa när jag säger back. Otroligt smart tjej. Väldigt lydig och lättlärd. Kl 11 kom Josefin Falck och masserade Moro det var intressant att vara med och höra vad hon tyckte. Hon tyckte han var väldigt fin inga speciella problem.Kul att höra. Imorgon ska jag rida honom, han har inte gjort så mycket på ett tag så han lär ju vara lite pigg.  Jag har ju inte heller ridit på några veckor så det ska bli sååå kul.

Nu ska jag laga middag och hänga upp dom nya julgardinerna jag köpt till vardagsrummet. Sen är det jul i alla rum.

Av Gabriella Blom - 14 december 2008 19:39

Blev jätteglad idag när jag kollade mailen. Hade tagit kontakt med Frieserhästsällskapet för att bli medlem.  Lena skickade mig några bilder som tagits på Ystra i sommar :) Roligt att se henne utan den tjocka lurviga päls hon har just nu. Imorgon är jag ledig och ska åka till stallet och ut och promenera med min lilla gumma. Hoppas att det blir bra väder. Imorse regnade det fy sjutton.Lugnt på jobbet.

Av Gabriella Blom - 13 december 2008 19:15

Idag började jag kl 11. Kunde sova till 9 vilket för mig är väldigt länge.Rätt lugnt på jobbet. Jossan skulle ta hand om Ystra idag så jag och Micke gick o letade julklappar.Vi hade bara en timme på oss men hittade lite smått och gott. Johannes är på filmkväll hos en kompis så det är väldigt tyst hemma. Ska fortsätta med mina gardiner. Ångmaskin vore bra som vi hade på Flash. Då kunde man hänga upp gardinerna direkt och slippa stryka. Har inte sett en enda lucia heller, det är nog första gången. Imorgon blir det till att kliva upp tidigt, tvättid kl 7.Sen ska jag till stallet och mocka och pussa på Ystra. Börjar jobba 11, ledig nästa helg det ska bli skönt.

Av Gabriella Blom - 12 december 2008 08:21

Började morgonen med att stryka och hänga upp julgardiner.Tänkte att det var bäst att göra det nu, efter jobbet är jag helt slut.Inte för att det är så mycket att göra utan för att luften i vår lokal inte är den bästa. Måste försöka ta mig ut på dagen medans det är ljust. Börjar 11 idag så jag ska åka till stallet och fixa åt Ystra innan jag åker till Birsta. Imorgon ska Jossan ta hand om henne så då behöver jag inte åka alls :) Måste försöka bli klar med julklapparna. Inte blev det någon läsning igår heller var alldeles för trött. På måndag är jag ledig och ska åka till Natalie och hjälpa henne med Albin. Det ska bli riktigt roligt.På kvällen åker jag nog till Bergsjö och har träning med Kicki och Arlequin. Hon vill att jag ska rida igenom honom :) Ser verkligen dram emot det. Han är en dröm att rida. Har haft 2 veckors semester från ridningen, men nu känner jag att det är dags. Nu ska jag ta itu med fler gardiner.Poppar julmusik på datorn samtidigt. Måste komma i lite julstämning. Mindre än 2 veckor kvar.

Av Gabriella Blom - 11 december 2008 21:45

Igår hade dom Nobelmiddag på Johannes skola. Vi hade shoppat fina kläder på MQ se fotot. Vilken kille.Dom åt 3 rätters middag och hade jättekul. Jag släppte ut hästarna i morse. Sedan åkte jag hem till mamma och fikade. Lussekatt och 2 sorters julkakor. Mums! Ystra fick vila idag. Jobbade 13-20 riktigt dött i Birsta. Ska försöka hinna läsa lite ut Catrin Wallbergs bok "Skola din häst" innan jag somnar. Eftersom det var så länge sedan jag tränade försöker jag förkovra mig genom att läsa :)

Ovido - Quiz & Flashcards